Abazović: Crna Gora ulazi u srž reforme, svi
Foto: Screenshot

"Svaka nova generacija put ka većoj pravednosti države"

Abazović: Crna Gora ulazi u srž reforme, svi "pitomci" imaju zagarantovana radna mjesta

Premijer Dritan Abazović obratio se danas diplomcima XV generacije polaznika i polaznica Obrazovnog programa policajac/policajka na Policijskoj akademiji u Danilovgradu.

Abazović je poručio da ne postoji veća čast nego da služite svojoj državi i narodu izrazio sigurnost da će upravo oni biti ona generacija policajaca koja će omogućiti veću distribuciju pravde u Crnoj Gori i svjedočiti njenom učlanjenju u EU.

"Nosite sa ponosom svoj grb, budite sigurni da uvijek postupate pravedno I u skladu s zakonom. Budite blagi prema ljudima, a oštri prema problemu. Budite uvijek nepristrasni. Poštujte etiku službe i učinite da se ona značajno poboljša u narednom periodu", kazao je Abazović.

On je kazao da je zadovoljan što se u prethodnom periodu "bar malo"  poboljšao materijalni status policajaca.

"To ćemo raditi u kontinuitetu i dalje", obećao je on.

"Iako u ovom trenutku nismo možda najbolje opremljena policija - i sigurno da ćemo u narednom period unapređivati taj segment, budite svjesni da će po rezultatima koje smo napravili u prethodnom period daju veliku ulaznicu da vaša generacija stvar dovede do kraja, da Crnu Goru učinimo zemljom pravde i blagostanje u kojoj će se svaki građanin osjećati sigurno, kao i svi oni koji dolaze u našu zemlju", poručio je Abazović.

On je rekao da svake godine imamo veću rodnu ravnopravnost kad je u pitanju policijska akademija. Ovoga došli došli smo smo do 30 odsto, ali tu nije kraj, kazao je on.

On je čestitao direktoru i zaposlenima, koji rade na motivu za sve građane koji su motovisani za policijski posao. Obećao je da će Vlada u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova naći načina da nađe mjesto za sve pitomce koji žele da se upišu na Policijsku akademiju.

"Crnogorska policija ulazi u srž reforme. Mnogi policajci idu u zasluženu penziju. Vi koji dolazite imaćete zagarantovana radna mjesta. Cilj je da dobijemo sposobnu, modernu i profesionalnu policiju u narednom period. Mislim da ćemo zajednički ostvariti ciljeve iako je izazov ogroman. Vaša energija, trud, znanje i posvećenost biće dovoljni da se svi od tih izazova završe na najbolji način za vas, vaše porodice I Crnu Goru", kazao je Abazović.

On je čestitao porodicama pitomaca koji su ih, kako je rekao, ohrabrili da izaberu put koji u Crnoj Gori nije lagan ali koji govori da imaju dodatnu svijest o potrebi naše države da pravi veću distribuciju pravde.

Na proslavi su bili prisutni brojni ministri,  direktori Uprave policije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.