Google kupuje WhatsApp za milijardu dolara?!
Ilustracija

Tehnologija - Internet

Google kupuje WhatsApp za milijardu dolara?!

Servis za komunikaciju s prijateljima putem mobilnih uređaja WhatsApp zadnjih je nekoliko godina postigao veliki uspjeh.

Od 2009. kada su kompaniju osnovali bivši zaposleni Yahooa Brian Acton i Jan Koum, WhatsApp je postao prava atrakcija među korisnicima mobilnih uređaja koji pošalju čak 10 milijardi poruka dnevno.

Google se, prema tvrdnjama internet portala, nameračio da kupi WhatsApp, čijim je osnivačima za akviziciju ponudio čak milijardu dolara!

Priča, koja je još uvijek u domenu internet šuškanja, u stvarnom životu je više nego “za očekivati”, jer Viber, iMessage, Facebook Messenger i druge aplikacije svakodnevno dobijaju sve više i više korisnika. Naravno, sve su besplatne, lake za korišćenje, a neke od njih nude i pozivanje za “dž”.

Google nema vremena da stvori, reklamira i privlači korisnike novom aplikacijom, pa je logično rješenje kupovina već postojećeg Messaging biznisa. A ko je bolji od WhatsAppa, koji dnevno isporuči preko 10 milijardi poruka svojih korisnika?

Facebook je prije nekog vremena pokušao da kupi WhatsApp, ali mu se aplikacija nekako izmigoljila, baš kao što je Instagram svojevremeno Twitteru. Da li će ga Google kupiti – pokazaće vrijeme. A pošto znamo da je vrijeme novac, nećemo dugo čekati na potvrdu…

Izvor (Tehnologija.me)