Del Potro pobijedio Federera
Foto:Getty images

US Open

Del Potro pobijedio Federera

Argentinski teniser Huan Martin del Potro plasirao se u polufinale Otvorenog prvenstva SAD, pošto je rano jutros pobijedio Švajcarca Rodžera Federera 7:5, 3:6, 7:6(8), 6:4.

Del Potro je okončao Federerovu seriju od 18 uzastopnih pobjeda na grend slem turnirima posle dva sata i 54 minuta borbe na stadionu "Artur Eš".

On je tako spriječio i prvi duel Švajcarca i Rafaela Nadala na Ju Es Openu, pa će poslednji grend slem turnir u sezoni i dalje ostati jedini na kojem se veliki rivali nisu sastali. 

Umjesto toga, šampion Ju Es Opena iz 2009. godine će na megdan španskom teniseru, dvostrukom osvajaču turnira u Njujorku.

9830104359b05e380caba184692041640

Foto:Getty images

Nadal je u četvrfinalu lako pobijedio Rusa Andreja Rubljova u tri seta. 


Del Potro je ovom pobjedom upisao šesti trijumf protiv Federera u 22 međusobna susreta. 

"Sve sam dobro uradio. Mislim da sam odigrali sjajan meč i da sam na kraju zaslužio da pobijedim", rekao je Del Potro posle meča.

I Federer se složio da je Del Potro zaslužio pobjedu i istakao da uopšte nije razmišljao o eventualnom polufinalu protiv Nadala.

"Ja nisam razmišljao o polufinalu, vi ste. Previše sam se mučio i borio tokom turnira da bih razmišljao tako daleko. Bolji igrač je pobijedio", rekao je Federer. 

U drugom polufinalu Otvorenog prvenstva SAD sastaće se Južnoafrikanac Kevin Anderson i Španac Pablo Karenjo Busta.

Beta

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.