Nadal prvi na ATP listi, Novak i dalje peti
Novak Đoković i Rafael Nadal

Nadal prvi na ATP listi, Novak i dalje peti

Srpski teniser Novak Đoković zadržao je peto mjesto na danas objavljenoj ATP listi, dok se Španac Rafael Nadal vratio na prvu poziciju, prvi put posle tri godine.

Đoković, koji će zbog povrede propustiti ostatak sezone, na petom mestu ima 5.325 bodova.

Nadal je prvi sa 7.645 bodova. On je na čelu ATP liste zamijenio Britanca Endija Mareja, koji je zbog povrede kuka propustio dva prethodna turnira. Španac je počeo 141. nedelju na prvom mjestu svjetske rang-liste. On je poslednji put bio prvi na listi 6. jula 2014. godine. 

Marej je sada drugi, a iza njega pozicije su sačuvali Švajcarci Rodžer Federer i Sten Vavrinka, a Njemac Aleksandar Zverev preuzeo je šesto mjesto od Marina Čilića iz Hrvatske. Bugarski teniser Grigor Dimitrov popeo se za dva mjesta, na deveto, pošto je osvojio masters u Sinsinatiju, dok su za po jedno mesto, na 10. i 11. pali Kei Nišikori i Miloš Raonić.


ATP lista: 

1. Rafael Nadal (Španija) 7.645
2. Endi Marej (Velika Britanija) 7.150    
3. Rodžer Federer (Švajcarska) 7.145
4. Sten Vavrinka (Švajcarska) 5.690
5. Novak Djoković (Srbija) 5.325     
6. Aleksandar Zverev (Nemačka) 4.470     
7. Marin Čilić (Hrvatska) 4.155
8. Dominik Tim (Austrija) 4.030     
9. Grigor Dimitrov (Bugarska) 3.710     
10. Kei Nišikori (Japan) 3.195
 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.