United Airlines se ipak izvinio izbačenom putniku
Foto:AA

United Airlines se ipak izvinio izbačenom putniku

Američka aviokompanija United Airlines uputila je izvinjenje putniku koji je u nedjelju nasilno izbačen s leta Čikago - Luisvil, dva dana nakon incidenta koji je izazvao gnijev putnika i kompletne javnosti.

"Strašan događaj na tom letu izazvao je mnoge odgovore kod svih nas: bijes, ljutnju, razočaranje. Dijelim sve te osjećaje i iznad svega izvinjavam se zbog svega što se dogodilo", napisao je generalni direktor Oskar Munoz u saopštenju. 

Drugo saopštenje je uslijedilo nakon prvog pisma u kome Munoz opravdava reakcije osoblja istakavši da je putnikovo ponašanje bilo "destruktivno i ratoborno", što je dolilo ulje na vatru i izazvalo lavinu negativnih komentara na društvenim mrežama.

"Poput vas, i ja sam uznemiren onim što se dogodilo na letu i najiskrenije se izvinjavam putniku koji je nasilno izbačen, kao i svim putnicima u avionu. Niko ne treba biti tretiran na taj način", stoji u posljednjem saopštenju Munoza, prenosi agencija Anadolija.

Do incidenta je došlo nakon što je let United Airlinesa bio prebukiran, zbog čega je osoblje zamolilo nekoliko putnika da napuste avion kako bi smjestilo svoje uposlenike. Kompanija je putnicima ponudila kompenzaciju od 800 dolara i noćenje u hotelu. Nakon što nije bilo dobrovoljaca, nasumice su izabrali putnike, od kojih je troje prihvatilo ponudu dok je doktor negodovao, jer je tvrdio da dan kasnije ima zakazane termine s pacijentima.

Na snimcima koje su načinili drugi putnici i postavili na društvene mreže vidi se kako osiguranje nasilno izvlači putnika i potom ga vuče po podu aviona do izlaza. 

Kasnije se ispostavilo da je riječ o Davidu Daou, ljekaru iz Kentakija, dok je jedan od pripadnika osiguranja koji ga je nasilno vukao, suspendovan.

"Preuzimamo odgovornosti i poduzećemo sve kako bismo izgladili stvari", poručio je generalni direktor kompanije. 

Avion prebukiran, na silu izvlačili putnike(VIDEO)

Avion američke aviokompanije Junajter erlajns bio je prebukiran kada je trebalo da poleti iz Čikaga, zbog čega je osoblje pozvalo dobrovoljce da napuste avion. Pošto se niko nije javio, izabrana su četiri prekobrojna putnika, a jedan je na silu izbačen iz aviona pošto je odbio da ga napusti.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.