U Podgorici upisano preko 20 hiljada osnovaca, u Šavniku 80
Ilustracija

U Podgorici upisano preko 20 hiljada osnovaca, u Šavniku 80

U Crnoj Gori je ove godine, prema podacima Monstata, u osnovne škole upisano 70.669 učenika, a u resursne centre 153 učenika.

Od ukupnog broja učenika koji su upisali osnovnu školu 34.052 su djevojčice, a 36.617 dječaci.

Podaci objavljeni na sajtu Monstata pokazuju da najviše učenika pohađa osnovnu školu u Podgorici 21.775, dok ih je najmanje u Šavniku - 80.

U osnovnim školama u Crnoj Gori ima 3.768 odjeljenja.

Polna struktura nastavnog osoblja pokazuje da su 79,9 odsto ili 4.350 žene, a 20,1 odsto ili 1.092 muškarci.

Prema podacima Monstata, osnovno obrazovanje sa posebnim obrazovnim potrebama (u redovnim i posebnim odjeljenjima) i resursnim centrima upisalo je 1.195 učenika.

U redovnim odjeljenjima osnovnih škola upisan je 931 učenik sa posebnim obrazovnim potrebama, a 111 u posebnim odjeljenjima.

Osnovno obrazovanje u resursnim centrima upisala su 153 učenika.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.