Nič: Spajić kazao da će Crna Gora podržati Rezoluciju UN o Srebrenici, ali je neće kosponzorisati
Foto: DGAP

Član njemačkog Savjeta za vanjske poslove

Nič: Spajić kazao da će Crna Gora podržati Rezoluciju UN o Srebrenici, ali je neće kosponzorisati

Njemački stručnjak za Zapadni Balkan i proširenje NATO, Milan Nič, koji je i član njemačkog Savjeta za vanjske poslove imao je priliku da danas razgovara sa crnogorskim premijerom Milojkom Spajićem u Berlinu.

Nič je Spajića između ostalog pitao i o potencijalnom crnogorskom sponzorisanju Rezolucije UN-a o genocidu u Srebrenici, na šta je Spajić odgovorio da Crna Gore neće sponzorisati Rezoluciju, ali će je podržati. 

- Imao sam priliku da pitam Spajića o kretanju Crne Gore ka EU , da li je bolje da ide sama ili u manjoj grupi. Takođe, zanimalo me balansiranje između krhke parlamentarne većine naspram principa činilaca vlasti, kao i njegov stav i stav Vlade o predloženoj Rezoluciji UN o genocidu u Srebrenici, naveo je Nič.

Kako je kazao, Spajić je istako da je Kancelar Šolc potvrdio da Crna Gora ide ka članstvu u EU, i da će nakon dobijanja IBAR-a pokazati da je spremna da bude prva naredne članica.

-Kada su u pitanju regionalne tenzije i mješanje Beograda, Spajić tvrdi da je to stalno pitanje, ali je medijska percepcija pretjerana, rekao je Nič.

Izvor:Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.