Učenik se povrijedio u školi, preminuo u bolnici
Ilustracija

U Beogradu

Učenik se povrijedio u školi, preminuo u bolnici

U Srednjoj zanatskoj školi u Beogradu u kojoj se obrazuju đaci sa smetnjama u razvoju i učenju, prošlog ponedjeljka došlo je do nesreće nakon koje je jedan učenik izgubio život. Tragičnu vijest je za Nova.rs potvrdila direktorka škole Vesna Leontijević, koja je istakla da je nesrećnim spletom okolnosti, usled fizičkog kontakta, jedan od učenika pao, zadobio teške povrede glave i kasnije preminuo.

“Želimo da naglasimo da nije bilo tuče, odnosno sukoba između dva učenika, već da je nesrećnim spletom okolnosti usljed fizičkog kontakta jedan od učenika pao, zadobio teške povrede glave i nažalost kasnije preminuo. Škola je odmah reagovala, ukazala je prvu pomoć učeniku i pozvala Hitnu pomoć koja je brzo došla i prevezla učenika u Urgentni centar. Prilikom incidenta učenici su bili pod nadzorom nastavnika i dvije medicinske sestre koji su zaposleni u školi. Nažalost, i pored napora ljekara, učenik je 22. marta preminuo“, navodi direktorka škole.

Dodaje da je škola u cilju prevazilaženja ove krizne situacije, za učenike, zaposlene i roditelje pripremila plan podrške u skladu sa procedurama postupanja u kriznoj situaciji.

“Škola je u konstantnom kontaktu sa roditeljima učenika i nadležnim institucijama – Ministarstvom prosvjete i policijom, koja sprovodi aktivnosti iz svoje nadležnosti. Želim da Vas upoznam i sa činjenicom da je Srednja zanatska škola srednja škola koja obrazuje učenike sa smetnjama u razvoju i invaliditetom. Zato vas molimo da prilikom izvještavanja imate u vidu da kod učenika sa ovim specifičnostima ne možemo govoriti o namjerama da se neko povrijedi, svjesnoj radnji i proračunatom postupku“, ističe ona.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.