Jovanović: Presuda Krstovićima pobjeda pravde i opomena političkim akterima

Jovanović: Presuda Krstovićima pobjeda pravde i opomena političkim akterima

Oslobađajuća presuda Budimiru Krstoviću i njegovoj kćerki Marini, koji su bili optuženi za šverc 1.206 kilograma kokaina, definitivno je pobjeda pravde, kazao je njihov advokat Stefan Jovanović.

Oslobođajućom drugostepenom presudom Apelacionog suda Crne Gore optuženi Budimir i Marina Krstović oslobođeni su optužbe da su kao saizvršioci izvršili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, jer, kako je rečeno, nije dokazano da su učinili krivično djelo za koje su optuženi.

Jovanović je za TV E rekao da je presuda dokaz da u našem pravnom sistemu postoje sudije koje su časne i poštene i na koje se ne može uticati.

- Presuda je istovremeno i opomena političkim akterima da ne smiju uticati na krivični postupak na bilo koji način i da bi trebalo da se drže onoga što valjda znaju da rade. Samo na taj način možemo očuvati i zaštiti vladavinu prava i možemo sazrijeti kao društvo. Ovo je, takođe, dokaz da politika i pravo ne idu ruku pod ruku i daje neku nadu budućim generacijama - poručio je Jovanović.

Izvor: Pobjeda

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.