Crna Gora nakon peteraca savladala Francusku
Foto: Deepbluemedia

Evropsko prvenstvo

Crna Gora nakon peteraca savladala Francusku

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore savladala je Francusku nakon peteraca u Dubrovniku 20:19, u prvom kolu A grupe Evropskog prvenstva u Hrvatskoj. U regularnom dijelu bilo je 10:10. "Ajkule" su tako osvojile dva boda, Francuzi bod.

Naši vaterpolisti su se mučili u napadu tokom cijelog meča, u nekoliko navrata su imali dva gola minusa, ali su uspjeli da izvuku remi, a onda nakon maratonske serije peteraca slave.

Poveli smo 2:1, ali je bilo očigledno da smo u kontra-ritmu. Francuzi su serijom 3:0 poveli 4:2 i praktično do kraja diktirali ritam.

Kod rezultata 4:2, Tešanović je odbranio peterac i ulio dodatnu snagu našem timu, koji se trgao i na startu drugog dijela preokrenuo 6:5.

Ipak, bilo je to kratkog daha, nastavili smo da se mučimo u napadu, što je Francuska kaznila i povela u posljednjem periodu 10:8.

U finišu smo, međutim, pokazali karakter. Matković i Ukropina su donijeli izjednačenje, imali smo i napad za pobjedu, ali nismo bili precizni, pa su peterci odlučili pobjednika.

Do 9:9 niko nije pogriješio sa pet metara, da bi onda Tešanović zaustavio Kruziju. Tačku na meč stavio je Ukropina...

Dušan Matković postigao je tri gola, Miroslav Perković dva, a po jednom u strijelce su se upisali Aljoša Mačić, Vlado Popadić, Vladan Spaić, Konstantin Averka i Aleksa Ukropina.

U francuskoj selekciji najbolji je bio Tomas Vernu sa četiri gola.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.