Crna Gora pobijedila Japan za osminu finala
Foto: Fina

Svetsko prvenstvo za vaterpoliste

Crna Gora pobijedila Japan za osminu finala

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore pobijedila je Japan 13:11 u trećem kolu C grupe Svjetskog prvenstva u Dohi i plasirala se u osminu finala.

Crnogorska selekcija pitanje pobjednika riješila je u trećoj četvrtini, koju je dobila 4:0 i uoči posljednjih osam minuta povela 9:5.

Japan je do polovine meča pružio snažan otpor i dva puta bio u vođstvu 4:3 i 5:4.

Najefikasniji u crnogorskoj selekciji bio je Dušan Matković sa četiri, Aleksa Ukropina je postigao tri, dvostruki strijelac bio je Vlado Popadić, dok su e po jednom upisali Jovan Vujović, Miroslav Perković, Draško Brguljan i Marko Mršić.

U japanskoj selekciji najbolji je bio Tajo Vatanabe sa pet pogodaka.

Naša reprezentacija protivnika u osmini finala saznaće nakon duela Srbija - SAD (15.30). Pobjeda Srbije u tom duelu, značila bi da izbaranici Vladimira Gojkovića igraju sa Rumunijom, trijumf Amerikanaca donio bi znatno težeg rivala, selekciju Italije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.