Joković: Stavljena tačka na Temeljni ugovor, pravedna odluka Ustavnog suda
Vladimir Joković

Joković: Stavljena tačka na Temeljni ugovor, pravedna odluka Ustavnog suda

Ustavni sud Crne Gore je na jučerasnjoj sjednici odbacio predloge za utvrđivanje neustavnosti i nezakonitosti Temeljnog ugovora zaključenog između države i Srpske pravoslavne crkve što je pravedna odluka i danas je konačno stavljena tačka na to pitanje, predsjednik SNP-a Vladimir Joković.

Crna Gora je država u kojoj se svakome jemči pravo na slobodu vjeroispovijesti i u kojoj su vjerske zajednice slobodne u vršenju vjerskih obreda i vjerskih poslova.

Temeljnim ugovorom sa Srpskom pravoslavnom crkvom potvrđene su te slobode i uređenje odnosa između države i crkve u skladu sa evropskim tekovinama.

I,konacno, ovim potpisivanjem SPC je izjednacena sa ostalim vjerskim zajednicama u Crnoj Gori.

Ponosni smo sto je Temeljni ugovor potpisan zahvaljujuci Socijalistickoj narodnoj partiji Crne Gore, jer nase insistiranje na njegovom potpisivanju bio je najvazniji uslov za ulazak SNP CG u 43. Vladu Crne Gore.

"Posebno smo ponosni na cinjenicu sto je, i pored ustavnih i pravnih nacela, on bio odraz volje hiljade vjernika, koji su na litijama, mirno i dostojanstveno, bili spremni na svaku zrtvu da odbrane svoju vjeru, crkvu, istoriju i tradiciju", kazao je Joković. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.