EPILOG SAGE

EPILOG SAGE

Nakon što je BHRT donio odluku da uskrati usluge produciranja i emitianja programa FTV-a, u poslijepodnevnim satima donesena je privremena mjera koja obavezuje državni emiter da ipak pusti signal.

Kako saznaje Klix.ba Sud je donio privremenu mjeru u kojoj nalaže da BHRT mora pustiti signal FTV-u.
Program će se početi emitovati ponovo u 19:30.
Podsjećamo, poslovodni odbor Radiotelevizije Bosne i Hercegovine je donio odluku da od srijede 8. maja 2024. godine od 06:00 sati privremeno uskrati pružanje usluga Radio televiziji FBiH.
Iz Federalne radio-televizije su se oglasili povodom ove situacije, pozivajući na razum i suradnju rukovodstva BHRT-a. Naglasili su da prekid realizacije političkih emisija na FTV-u ograničava pravo građana na informisanje i dovodi do velike materijalne štete za RTV Federaciju BiH.

Napominjući da su redovno plaćali svoje obaveze BHRT-u do prekida naplate RTV takse krajem 2023. godine, iz FTV-a su istakli da su sada suočeni s nedostatkom osnovnih prihoda.

Pozvali su BHRT da potpiše Ugovor sa Elektroprivredom BiH kako bi se osigurala zakonska raspodjela RTV takse, što bi omogućilo nesmetano emitiranje programa i očuvanje javnih emitera.

Izvor:KLix.ba

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.