Nastavlja se suđenje Blažu Jovaniću
Privođenje Blaža Jovanića, Foto: RTCG

U Višem sudu u Podgorici

Nastavlja se suđenje Blažu Jovaniću

Saslušanjem okrivljenih danas će pred Višim sudom u Podgorici biti nastavljeno suđenje bivšem predsjedniku Privrednog suda Blažu Jovaniću, koji je iznoseći odbranu ustvrdio da zbog njegovih sudskih odluka nije nastupila bilo kakva šteta po državu Crnu Goru.

Jovanić je iznio tvrdnju da je tužilac Lidija Mitrović, koja je protiv njega podigla optužnicu, a koja je u međuvremenu suspendovana, postupala nezakonito, da je njegov rad bio transparentan i da je sve vezano za postupke koje je vodio objavljivao u skladu sa zakonom u Službenom listu Crne Gore.

Kazao je da se niko od stranaka u osam postupaka koje je vodio, a koje je SDT obuhvatilo ovom optužnicom, nije žalio na odluke, te da mu je onemogućen uvid u spise predmeta.

“Pružiću pravnu argumentaciju da su neosnovane tvrdnje tužiteljke da je nastala šteta za bilo kojeg stečajnog dužnika ili povjerioca u ovim postupcima. Optužnica ne pruža nijedan dokaz da sam pribavio protivpravnu imovinsku korist“, kazao je Jovanić tokom iznošenja odbrane.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.