Jovanić ostaje u pritvoru, Snežana Jović na slobodi nakon 15 mjeseci
Foto: Pobjeda

Jovanić ostaje u pritvoru, Snežana Jović na slobodi nakon 15 mjeseci

Advokatici i stečajnoj upravnici Snežani Jović danas je vijeće Višeg suda u Podgorici, kojim predsedava sudija Zoran Radović, ukinulo pritvor nakon 15 mjeseci, saopštila je CdM-u samostalna savjetnica tog suda Marija Raković. Bivši predsjednik Privrednog suda Blažo Jovanić i dalje ostaje u Istražnom zatvoru i on je jedini od dvanaest optuženih za malverzacije u stečajnim postupcima koji je još uvijek u pritvoru.

Jović je puštena na slobodu iako je do sada nekoliko puta nidila vrijednu imovinu za puštanje iz pritvora.

Podgorički Viši sud je početkom maja odbio jemstvo Jović od 544.400 eura u nepokretnostima koje je ponudila kako bi se sa slobode branila od optužbi Specijalnog tužilaštva da je kao pripadnik kriminalne organizacije Jovanića zloupotrebljavala poziciju stečajne upravnice u stečajnim postupcima koji su se vodili pred Privrednim sudom.

Osim Jovanića i Jović, zbog stvaranja kriminalne organizacije i više krivičnih djela zloupotrebe službenog položaja na optužnici su stečajni upravnici Saša Zejak, Sanja Lješković, Ranko Radinović, Sreten Mrvaljević, vlasnici firmi za obezbjeđenje Pavić Globarević, Stana Čelebić i Darko Perović, procjenitelji Omer Markišić i Dejan Golubović, te vlasnici kompanije ,,Ogimar“ Danijela i Dušan Laković.

Na optužnici su i kompanije Titan security d. o. o. Podgorica, Securitas Montenegro d. o. o. Podgorica, Top force system d. o. o. Nikšić i Ogimar MNE d. o. o. Podgorica.

Optužnicu je podigla sada suspendovana specijalna tužiteljka Lidija Mitrović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.