Miličković: Katnić i Stanković zaštitnici organizovanog kriminala
Vasilije Miličković, foto: PR Centar

Miličković: Katnić i Stanković zaštitnici organizovanog kriminala

Crnogorsko tužilaštvo je zarobljena institucija, a vrhovni državni tužilac Ivica Stanković i glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić su zaštitnici organizovanog kriminala i trebalo bi da podnesu ostavke, poručio je predstavnik Grupe građana „Građanska akcija“, Vasilije Miličković.

On je danas, na protestnoj pres konferenciji, pozvao vrhovnog državnog tužioca Ivicu Stankovića i glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića da otvore izviđaj po krivičnoj prijavi, koju je 23. januara podnio protiv premijera Duška Markovića „kao organizatora kriminalne grupe“.

On smatra da Stanković i Katnić „svjesno gaze“ Ustav, kao najveći pravni akt.

„A oni bi trebalo da ga štite. Svaki građanin ima pravo da dobije informaciju po prijavi, koju preda državnom organu. Mene Katnić izbjegava četiri, pet mjeseci. Tužilaštvo je zarobljena institucija i ova dvojica starješina su zaštitnici organizovanog kriminala i pljačke vrha vlasti“, poručio je Miličković.

On je pozvao Katnića da ga uhapsi, ukoliko ne govori istinu.

On je najavio da će u ponedjeljak ponovo doći ispred Državnog tužilaštva.

"Neću vam dati mira dok ne uhapsite Markovića, ili mene, ili dok ne uradite ono što svi građani Crne Gore traže od vas, da podnesete ostavku“, naveo je Miličković.

VM18

Foto: PR Centar

Miličković je rekao da je pozvao sve lidere opozicije da mu se danas pridruže na protestnoj konferenciji ispred Državnog tužilaštva.

On je ispred Vlade Crne Gore upitao premijera Duška Markovića „da li ga je sramota“ što je 2017. godine na Televiziji Crne Gore „reklamirao sebe i svoju partiju i što ste zloupotrijebili budžet Crne Gore kazujući vašim poltronima iz Herceg Novog iz Demokratske partije socijalista (DPS) da oni mogu građanima da kažu da će ukoliko oni pobijede imati školu u Igalu“.

„Krivičnu prijavu sam podnio 7.maja 2017. godine, kada sam se naježio kad sam Vas čuo. A ta krivična prijava spava treću godinu. Tako funkcioniše država u kojoj ste Vi premijer“, kazao je Miličković.

On je rekao da se premijer hvalio sa otkupom akcija u Elektroprivredi Crne Gore, kod isplate italijanske kompanije A2A.

On je rekao da je Elektroprivreda osiromašena i opljačkana.

„Ako Elektroprivreda septembra ne otkupi sopstvene akcije, kao što ne smije da ih otkupi, one prelaze u vaše vlasništvo. Zato vi niste dali euro iz budžeta. Ja sam Vas učio da, kada otkupite akcije A2A sa kreditom, uzmete 200 miliona od Elektroprivrede na kamatu, umjesto banaka i da ih vratite Elektroprivredi, svake godine po 50 miliona iz dividende. Onda ne biste napravili krivično djelo“, rekao je Miličković.

On je od premijera ponovo zatražio da odgovori na pitanje zašto je, kako je kazao, Vlada na Skupštini akcionara Elektroprivrede Crne Gore 28. marta prošle godine, odustala da odlučuje gdje će EPCG investirati 80 miliona eura.

On je rekao da je premijer najavio izgradnju vjetroelektrane na Gvozdu, hidroelektrane na Komarnici, solarnih panela na Briskoj gori.

Miličković je najavio da će, sljedeće sedmice ispred Vlade, doći da od premijera čuje dogovore na postavljena pitanja.

Predstavnik Grupe građana „Građanska akcija“, Božidar Vujičić, kazao je da predsjednik Vlade i ministri nelegalno obavljaju funkcije, jer su institucije nelegalne pošto su, kako je rekao, izabrane od neustavne Skupštine.

„Ja pitam premijera zašto su njegova Vlade i ove prije njega moju podrodicu i sve građane Crne Gore zadužile od 2007. godine do danas pet puta više? Država je 2007. godine dugovala 700 miliona, a sada dugujemo četiri milijarde eura. Zašto ne predloži Skupštini Zakon o Vladi, kojim bi se definisala njihova odgovornost- da neko odgovara što nas toliko zadužuju“, kazao je Vujičić.

On je premijeru Markoviću poručio da država pripada svim građanima, a ne „samo njima i njihovim srodnicima“.

PR Centar

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.