Vasilije Miličković

Otvoreno pismo OEBS-u

"Pokušaj ubistva Miličkovića blokirao kampanju, Stanković da otvori izviđaj"

Izborni štab Vasilija Miličkovića, kandidata za predsjedničke izbore u Crnoj Gori, uputio je utvoreno pismo kancelariji OEBS-a u Podgorici, jer kako se navodi "nijesu odgovorili na dokazni materijal o pokušaju ubistva na njihovog kandidata".

"Kako je prošlo previše vremena od kada smo Vam dostavili pismenu i video dokumentaciju kao dokazni materijal da je na našeg predsjedničkog kandidata Vasilija Miličkovića izvršen pokušaj ubistva sa umišljajem od strane Uprave policije što čini događaj alarmantnim čudi nas da nas nijeste posjetili u štabu ili udovoljili pozivu da Vam dodatno, do detalja, objasnimo navedeni slučaj, kao i razloge", navodi se u saopštenju Izbornog štaba Miličkovića.

Taj slučaj, od 2. aprila u mjestu Brajići, je kako se navodi u pismu blokirao kampanju Miličkovića.

"Otkazali smo sve zakazane promocije i gostovanja širom Crne Gore isključivo iz bezbjedonosnih razloga Miličkovića i njegove porodice.

Ovim putem zahtjevamo od Vas da upriličite radni susret sa našim štabom, da pozovete VDT Ivicu Stankovića da pod hitno otvori izviđaj, da postupi po našoj krivičnoj prijavi, koju Vam opet dostavljamo u prilogu, a što je uslov da naš kandidat uopšte učestvuje na izborima 15. aprila", poručili su oni OEBS-u.

Smatraju da je taj događaj učinio izbore potpuno neregularnim, te da ako se OEBS ogluši o njihove apele onda će se obratiti direktno Briselu.

Oni su najavili da će se održati i press konferencija na kojoj će pozvatiKoristimo priliku VDT Ivicu Stankovića da pod hitno otvori izviđaj po krivičnoj prijavi protiv Uprave policije Crne Gore "kao organizatora atenta na Vasilija Miličkovića".

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.