Google plus nestaje s interneta
Foto: Shutterstock

Malo po malo

Google plus nestaje s interneta

Kompanija Google uklanja Google Plus iz nekih od najistaknutijih djelova pretrage, što je još jedan znak da ta društvena mreža polako nestaje, prenosi Rtcg.

Mala ikona u gornjem desnom uglu na Google stranama, koja se zvala „Google+ notifications“, ali je sada izgubila znak „+“ i obilježena je samo kao „Google notifications“. 

Djeluje da se mreža polako uklanja i iz rezultata pretrage. Nekada je na upit koji sadrži nečije ime ili naziv firme Google obično prikazivao najprije profile na svojoj društvenoj mreži, ali su oni sada potisnuti s prve strane. 

Najpoznatije funkcije Google Plusa i dalje postoje, uključujući i obradu fotografija i dijeljenje internet sadržaja. Međutim, analitičari prognoziraju da će se oni “preseliti” na svoje aplikacije.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.