Lake, a efektne pilates vježbe
Ilustracija

Dočekajte ljeto zategnuti

Lake, a efektne pilates vježbe

Počnite sa vježbama što prije, a ove koje vam predlažemo su jednostavne i možete da ih radite kod kuće, tempom koji vam odgovara

Prijatni proljećni dani traju kratko, posljednjih godina smo navikli da iz debelih jakni i kaputa „uskačemo” u majice i haljinice, zbog turbulentnih klimatskih uslova. I odjednom, shvatate da su vam ruke mlitave, butine pune celulita, a zadnjica „visi”. Zato već danas počnite sa vježbama, a ove koje vam predlažemo su jednostavne i možete da ih radite kod kuće, tempom koji vam odgovara. Nabavite loptu za pilates, male tegove od 0,5 kg i pustite omiljenu muziku.

1. Da biste se zagrijali, počnite sa laganim vježbama i istezanjem kičme. Uzmite loptu u ruke, stanite u početni položaj i savijte se koliko možete u lijevu, pa u desnu stranu. Vježbu ponovite deset puta. 

2. Iz početnog položaja, iskoračite desnom nogom naprijed, spustite se savijajući je u koljenu, a lijeva noga neka bude prava. Podignite ruke i u tom položaju ostanite 20-ak sekundi, pa promijenite stranu.

3. Sjedite na loptu sa tegovima u rukama, podignite lijevu ruku, privucite je na grudi, pa opet podignite. Ponovite vježbu deset puta, pa isto uradite desnom rukom.

 

4. Leđima se oslonite na loptu, tako da vam glava visi, a noge savijte u koljenima, stopala neka budu na podu. Dok držite tegove, ruke spustite pored tijela, pa ih naizmjenično, žustrim pokretima, dižite iznad glave.

 

5. Iz istog ležećeg položaja kao u vježbi 4, ruke ukrstite na vratu i uradite 10 do 15 polutrbušnjaka.

6. Na kraju svakog treninga se dobro istegnite, ispružite ruke i noge dok ste oslonjeni leđima na loptu i osjetite leđne i trbušne mišiće kako se istežu.

(Novosti)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.