Nju Ingland ponovo šampion
Foto.beta/AP

49. Superboul

Nju Ingland ponovo šampion

Tim Nju Inglend Pejtriots osvojio je u ponedeljak titulu prvaka u američkom fudbalu, pošto je u finalu lige NFL, posle velikog preokreta, savladao Sijetl Sihoks sa 28:24 (0:0, 14:14, 0:10, 14:0).

Branilac titule, Sijetl, vodio je u Arizoni sa 10 poena razlike pred poslednju četvrtinu, ali je Nju Inglend za tih 15 minuta uspio da napravi preokret.

Junaci pobjede bili su legendarni Tom Brejdi sa dva tač dauna i novajlija Malkolm Batler, koji je presjekao pas Rasela Vilsona 26 sekundi prije kraja.

Ovo je četvrta titula Pejtriotsa, a sve su osvojene u poslednjih 14 godina, sa Brejdijem u timu. Taj kvoterbek postao je tako tek treći igrač u istoriji sa četiri "Super boula", posle Džoa Montane i Terija Bredšoa.

Pejtriotsi su poslednju titulu osvojili posle 10 godina pauze i tri poraza u finalima.

Brejdi je izabran za najkorisnijeg igrača (MVP) finala.

Nju Inglend je u poslednja dva finala prije ovoga gubio u poslednjim trenucima, poenima u poslednjim sekundama, nevjerovatnim pasovima i čudnim hvatanjima, ali su sada uspjeli da zaustave Sijetl, pošto je Batler presjekao pas Vilsona.

Beta

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.