Pet minuta vježbanja za brži metabolizam (VIDEO)
Ilustracija

Kratak trening

Pet minuta vježbanja za brži metabolizam (VIDEO)

Zvuči nevjerovatno, ali ovaj vid kratkog treninga može pokrenuti vaš metabolizam i pomoći da se riješite viška kilograma.Za ovaj trening vam je potrebno pet minuta. Ovako ćete sagorjeti kalorije, ojačati mišiće i poboljšati kondiciju. Ono što je posebno privlačno kod ovog treninga - ne treba vam dodatna oprema!

Trening se sastoji od ponavljanja vježbi što više puta možete u intervalu od 60 sekundi.

 

ČUČANJ

 

Uradite što više čučnjeva u roku od jednog minuta. Kičmu držite ispravljenu i noge u širini kukova. Dok radite čučnjeve, koljena ne treba da prelaze prste na nogama.

 

 

SKLEK


Dovoljno je da ovu vježbu ponavljate trideset sekundi. Dlanove položite u širini ramena i oslonite se nožnim prstima na podlogu. Spuštajte se i podižite. Ovo će ojačati vaša leđa i ruke.

 

 

ISKORAK


Uradite što više ponavljanja za jedan minut. Najbolja vježba za vašu zadnjicu i butine. Može doprinijeti i jačanju stomačnih mišića. Držite leđa ispravljena, jednom nogom iskoračite naprijed, a drugu držite ispruženu pozadi.

 

 

DŽAMPING DŽEK


Ovo je savršena kardio vježba. Uradite što više ponavljanja za jedan minut. Dok noge širite u stranu, ruke skupljajte iznad glave. Ova vježba će vas natjerati da se dobro preznojite.

 

(ženablic)

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.