“Windows 10 stiže krajem ljeta 2015.”
Ilustracija

Krajem ljeta ili početkom jeseni dostupan svima

“Windows 10 stiže krajem ljeta 2015.”

Ako je vjerovatni poslednjim najavama, novi operativni sistem kompanije Microsoft, Windows 10, trebalo bi da bude zvanično predstavljen krajem ljeta 2015. godine.

Ukoliko se vratimo nazad u septembar kada je Microsoft najavio Windows 10, sjetićemo se da su tada kompanijini rukovodioci samo poručili da će operativni sistem biti objavljen kasnije u toku sledeće godine. 

Sada nam je Microsoft-ov COO Kevin Tarner ipak dao nešto više detalja o tome, i poručio prvo da je plan da developer preview bude spreman za početak ljeta. 

A onda, krajem ljeta ili početkom jeseni, Microsoft bi trebalo da načini Windows 10 dostupnim svim korisnicima. To je sadašnji plan, a ukoliko se stvari promjene, bićemo obaviješteni, poručuju iz Microsofta. 

Tarner je objasnio da bi kompanija početkom proleća mogla biti spremna da diskutuje više o iskustvu za krajnje potrošače na Windowsu 10, što najvjerovatnije znači da bi ovo mogao biti datum kada će svi dobiti dugoočekivai Windows 10 Consumer Preview. 

Takođe, nedavno smo imali izvještaje da Microsoft testira interno Windows 10 i za telefone. Ali ono što je podjednako važno je potvrda da će svi Windows Phone 8 Lumia telefoni dobiti nadogradnju na Windows 10. 

(B92)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.