Ovo je prvi crnogorski crtani film! (VIDEO)
“Ritual”

“Ritual”

Ovo je prvi crnogorski crtani film! (VIDEO)

Iako je prvi neamerički animirani film koji je nagrađen Oskarom bio djelo jednog Crnogorca (Dušan Vukotić, “Surogat” 1961.), na prvi izvorno crnogorski crtani film čekalo se sve do ove godine!

Riječ je o crtaću “Ritual” koji stiže iz produkcije TandaramandaraBROS, sa autorskim potpisom Matije Brajovića, diplomca Fakulteta vizuelnih umjetnosti Univerziteta Mediteran.

„Ritual – ništa novo pod Suncem“ je zapravo animirana verzija jedne od emisija koje TandaramandaraBROS redovno svake nedjelje uveče priređuje na Radio Kršu. Ujedno, bio je to bio i moj diplomski rad. Kao i sve emisije koje TandaramandaraBros ima u okviru noćnog programa Radio Krša, i ovaj crtani u tematskom smislu predstavlja satirični prikaz našeg društva“, kaže Brajović za MONDO.

Prvi crnogorski animirani film na kanalu You Tube u sufiksu naslova predstavljen je kao 1. epizoda.

„Planiramo nastavak. Materijala za drugu epizodu već se nakupilo pa se nadam da naši mnogobrojni fanovi neće dugo čekati na novi animirani blokbaster iz TandaramandaraBrosa“, kaže u šaljivom tonu na kraju razgovora za MONDO Matija Brajović.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.