Najava direktora bjelopoljkog komunalnog preduzeća

Najava direktora bjelopoljkog komunalnog preduzeća

Grbović: Do sredine maja privremeni azil za pse lutalice u Dobrinju

Iz lokalne samouprave u Bijelom Polju najavljeno je da će problem prisustva velikog broja pasa lutalica na teritoriji te opštine uskoro privremeno riješiti.

Direktor DOO Komunalno “Lim” Muradif Grbović prvobitno je najavio da će do kraja aprila ili početkom maja grad dobiti privremeno prihvatilište za napuštene životinje. Takođe je najavio da će nezbrinuti psi imati mnogo humaniji tretman i neće biti više na ulicama.

- Radovi u selu Dobrinje u prostoru nekadašnje farme “Franca”odvijaju se punom dinamikom. Očekujemo da objekat bude stavljen u funkciju do sredine maja. Radi se o objektu koji sa nekim adaptacijama odgovara privremenom azilu za napuštene pse lutalice. U objektu će biti instalirana 33 kaveza u koje će biti smještene zdrave životinje. Ne samo da pružamo jednu sigurnost našim građanima, nego će psi imati humaniji tretman. Oni će biti pregledani, vakcinisani, nahranjeni, neće biti gladni i žedni, tako da će to biti daleko bolje za njih i, naravno za nas, nego što je trenutna situacija. Građani će, ukoliko žele, moći uz određene procedure da udome životinju iz azila - kazao je za Pobjedu Grbović, navodeći da im je objekat ustupljen na dvije godine bez ikakvog opterećenja.

Rekao je da će se taj projekat finansirati u saradnji sa lokalnom samoupravom te da će biti jedini u Crnoj Gori koji će nabaviti “specijalni pistolj“ za bezbjedno hvatanje lutajućih životinja.

Apostrofirao je da nezbrinuti psi, koji u čoporima lutaju ulicama, a kojih je na području grada trenutno par stotina, predstavljaju ozbiljan problem za tu opštinu.

Takođe je podsjetio da sjever Crne Gore ima veliki problem jer je azil u Beranama malih kapaciteta i ne može da opsluži više opština pa samim tim ni bjjelopoljsku.

- Duži vremenski period ne možemo da vršimo odvoz pasa lutalica u taj azil. Na inicijativu predsjednika Opštine prije par mjeseci smo napravili plan da moramo da izađemo iz ovakve situacije, jer je pitanje dana kada će psi napraviti mnogo veću štetu, iako je i do sada šteta značajna kada su u pitanju i naši građani, njihova bezbjednosti i sigurnost, ali i napad na domaće životinje. Opština je prije nekoliko godina uzela jednu parcelu u Ramčini za izgradnju azila za pse, ali smo naišli na nerazumijevanje mještana, pa ćemo u saradnji sa lokalnom samoupravom i državom iznaći neko dugoročno odnosno trajno rješenje za ovaj problem - kazao je Grbović navodeći da je lokacija farma “Franca” u Dobrinju trenutno najpovoljnijja opcija.

- U blizini nema kuća, tako da se nadam da ćemo sredinom maja imati jedne humane i kvalitetne uslove da zbrinemo pse lutalice - poručio je Grbović.

Javna rasprava o Nacrtu programa

Sekretarijat za stambeno komunalne poslove i saobraćaj Opštine Bijelo Polje obavještava sve građane, da je Zaključkom Predsjednika Opštine Bijelo Polje, up.br. 01-018/24-516, od 25.04.2024. godine, utvrđen Nacrt Programa za kontrolu populacije pasa na teritoriji Opštine Bijelo Polje i isti stavljen na Javnu raspravu u trajanju od 15 (petnaest) dana, počev od 25.04.2024 do 10.05.2024. godine.Centralna javna rasprava održaće se dana 10.05.2024. godine, u Sali Skupštine Opštine Bijelo Polje, sa početkom u 10 h. Javnu raspravu sprovešće Sekretarijat za stambeno komunalne poslove i saobraćaj Opštine Bijelo Polje.

Primjedbe, prijedlozi i sugestije dostavljaju se Sekretarijatu za stambeno komunalne poslove i saobraćaj, Sportski centar “Nikoljac”, Bijelo Polje, ili na email adresu [email protected].

Izvor:Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.