Tokom prošle godine u Podgorici sklopljeno 1.116 brakova i 21 partnerstvo

Tokom prošle godine u Podgorici sklopljeno 1.116 brakova i 21 partnerstvo

Prema podacima sekretarijata, sadržanih u Izvještaju o radu gradonačelnice, organa uprave, posebnih i stručnih službi Glavnog grada za prošlu godinu, sprovedeno je 330 presuda o razvodu braka

Prošle godine u Podgorici je sklopljeno 1.116 brakova i 21 partnerstvo, podaci su Sekretarijata za lokalnu samoupravu i saradnju sa civilnim društvom, kojim rukovodi Slađana Anđušić. Sa druge strane sprovedeno je 330 presuda o razvodu braka i izdato 4.904 izvoda iz matične knjige vjenčanih.

Prema podacima sekretarijata, sadržanih u Izvještaju o radu gradonačelnice, organa uprave, posebnih i stručnih službi Glavnog grada za prošlu godinu, izdato je 24 uvjerenja iz službenih evidencija,114 uvjerenja o životu i 58 puta je dat odgovor na upit organa državne urave ili pravosudnih organa.

– Ukupno je ovjereno 46.220 listova, na službenom jeziku 29.373, na stranom jeziku 210, prevoda 30 listova dok je ovjerenih punomoćja, ličnih izjava, saglasnosti i kućnih zajednica 4.122. Na osnovu zakona od plaćanja takse prilikom ovjere oslobođeno je 12.555 listova, a za poslove ovjere prepisa, potpisa i rukopisa naplaćeno je 71.988 eura – navode u izvještaju.

Od imenovanja nove uprave Glavnog grada pa do kraja prošle godine, raspisano je pet javnih konkursa i po 14 javnih i internih oglasa.

– Rešavanje za 26 postupaka odnosno četiri javna konkursa i po 11 internih i javnih oglasa prenijeto je za ovu godine – navode iz sekretarijata.

Iz oblasti radnih odnosa pokrenut je 561 upravni postupak, po zahtjevu stranaka 146, a po službenoj dužnosti 415 postupaka.

– Građani su preko mjesnih zajednica podnijeli 584 zahtjeva. Između ostalog tražili su uređenje zelenih površina, intervencije na objektima, uklanjanje otpada, asfaltiranje, nove linije i autobuska stajališta, donošenje detaljnih planova ... – naveli su iz sekretarijata.

Od 1. januara do 31. decembra prošle godine, podnijeto je 153 zahtjeva za korišćenje sala i drugih prostorija u sjedištima mjesnih zajednica, od čega je 139 odobreno, a 14 odbijeno.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.