Radunović neće da kaže hoće li podržati slanje vojnika u NATO misiju

Radunović neće da kaže hoće li podržati slanje vojnika u NATO misiju

Skupština Crne Gore na današnjem zasijedanju danas raspravlja o Predlogu odluke o upućivanju pripadnika Vojske Crne Gore u Misiji Ujedinjenih nacija na Kipru i Predlogu odluke o učešću pripadnika Vojske Crne Gore u NATO pomorsku operaciju „Sea Guardian".

Poslanik DPS Andrija Nikolić, rekao je da će njegova stranka podržati ove odluke, jer je, kako je rekao, DPS uvijek podržavao angažovanje crnogorskih vojnika u NATO misijama. 

Paradoks je, ipak, kaže Nikolić, što danas o ovoj odluci treba da glasa i Demokratski front, koji u svojim stranačkim dokumentima, kao politički cilj ima isčlanjenje iz NATO. 

Odgovorio mu je poslanik koalicije Za budućnost Crne Gore Slaven Radunović, koji je odbio da kaže, kako će njegova stranka glasati o pomenutim prijedlozima.

-Mi smo se uvijek zalagali za višepartijski istem, za slobodu medija, to su zapadne vrijednosti a vi ste ispilili iz partije koja se zalagala za jednopartijski sistem, državnu svojinu a o medijima da na pričam, tako da ne znam ko je došao na koju politiku - rekao je Radunović.

-Kako ćemo da glasamo naša je stvar, nećete nas seljačkim lukavstvima uvući u vaše igre, ostavljamo vas u magarećoj klupi dok se ne promijenite - dodao je poslanik Nove srpske demokratije.  

Andrija Nikolić mu je kazao da je njegov temperament i diskurs u javnoj diskusiji ne odgovara Vašem članstvu u vlasti.

-Vi se ponašate i dalje kao opozicija, imate problem sa činjenicama, demantuju vas činjenice. Govorite o Crnoj Gori koja je prema vašem viđenju bila diktatura, a dok ste prigovarali diktaturi vi ste zagovarali savez sa Rusijom i Bjelorusijom - poručio mu je Nikolić.

Rekao je da je DPS, nakon poraza na izborima, dostojanstveno otišao u opoziciju, što se, kako je rekao, ne dešava u nedemokratskim režimima. 

Izvor:Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.