Djevojke ulovile ribu vrijednu 1,4 miliona eura (VIDEO)
Foto: YouTube Screenshot

Riba teška preko 150 kilograma

Djevojke ulovile ribu vrijednu 1,4 miliona eura (VIDEO)

Drugarice iz Velike Britanije su ulovile ogromnu plavorepnu tunu dok su veslale u kajaku. Ova riba poznatija kao Blufin, teška je preko 150 kilograma, a njena vrijednost procjenjuje se na oko 1,4 miliona eura.

Pet djevojaka je primijetilo džinovsku ribu kako mrtva pluta morem. Uspjele su da je prebace na svoj kajak i odveslaju do obale.

- U početku nisam mogla da povjerujem – rekla je Claire Wallerstein, volonterka udruženja Cornwall Wildfire Trust i dodala da joj je u prvom momentu javljeno da mrtav delfin leži na plaži.

- Kada sam stigla na plažu, vidjela sam da djevojke drže nešto veliko u rukama, ali sam ubrzo shvatila da je u pitanju tuna - istakla je ona.

Međutim, iako se ispostavilo da je riba potpuno jestiva i u savršenom stanju, djevojke neće dobiti novčanu nadoknadu jer je ova vrsta, u skladu sa standardima EU zaštićena i zabranjeno je njeno prodavanje.

Britanski zvaničnici su preuzeli ribu koja bi zbog svoje veličine koštala između 700.000 i 1,4 miliona eura.

(dnevni avaz)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.