Uz ove vježbe se riješite celulita
Ilustracija

Efikasno protiv celulita

Uz ove vježbe se riješite celulita

Pored zdravog režima ishrane, ukoliko želite da se riješite što je više moguće naborane kože na bedrima, butinama, stomaku... Primjenite sljedeće vježbe.

1. Vježbe za noge

Lezite na leđa i savijte koljeno lijeve noge. Desna nek bude ispružena. Raširite ruke, uvucite stomak i pokušajte da izdržite u tom položaju što je duže moguće. Zatim iz tog položaja, podignite kukove i stegnite zadnjicu, sve dok vaše tijelo ne formira ravnu liniju od ramena do stopala. Zatim napravite pauzu od dvije sekunde, držite stegnut i stomak i zadnjicu, a potom ponovite podizanje kukova. Istu vježbu uradite drugom nogom.

Ukoliko vam je ova vježba preteška olakšajte sebi tako što ćete podizati kukove i dok su vam obije noge spuštene i savijene u koljenima.

2. Iskorak

Uzmite po jedan teg za vežbanje i ruke držite ravno uz tijelo. Nemojte ruke pribijati uz tijelo, već ih držite na malom odstojanju. Dlanove okrenite ka tijelu. U drugom dijelu ove vježbe napravite iskorak desnom nogom i spuštajte tijelo dok vaše lijevo koljeno ne bude pod pravim uglom. Zatim se vratite u početnu poziciju odupirući se lijevom petom o pod. Vježbu ponovite nekoliko puta, a onda je odradite i sa drugom nogom.

3. Stepenik

Za ovu vježbu su vam takođe potrebni tegovi. Pružite ruke pored tijela. Zatim stanite ispred stepenika, koji treba da bude otprilike visine vaših koljena, i podignite svoje lijevo stopalo na njega. Oduprite se petom lijeve noge dok vam se tijelo potpuno ne ispravi i vi ne budete stajali na jednoj nozi na stepeniku. Zatim se vratite nazad sve dok vaša desna noga ne dodirne pod. Vježbu odradite nekoliko puta, a zatim isto toliko puta vježbu ponovite samo sa desnom nogom.

Ovu vježbu možete da uradite na još jedan način. Stanite bočno pored stepera, tako da vam je desna noga odmah uz steper. Lijevom nogom stanite na steper i odupirući se petom podignite tijelo.

4. Zadnjica

Uzmite par tegova za vježbanje, ruke ispružite i spustite ispred butina, a dlanove okrenite ka sebi. Blago savijte koljena, i spustite se toliko da vam šake budu u visini koljena tačno iznad stopala. Glavu podignite, a vrat držite ispravljen. Zadržite se tako nekoliko sekundi, a onda se polako vratite u početni položaj.

Ukoliko želite da vježbu učinite malo težom, uradite sve isto, ali samo na jednoj nozi i ponovite vježbu nekoliko puta, a zatim promijenite nogu, prenosi 24sata.rs.