Opština Bar ove godine podržala 24 lokalne nevladine organizacije

Opština Bar ove godine podržala 24 lokalne nevladine organizacije

Opština Bar donijela je Odluku o raspodjeli sredstava za projekte i programe nevladinih organizacija za 2024. godinu.

Kako je saopšteno iz te lokalne uprave, podržani su projekti i programi 24 organizacije koje su registrovane sa sjedištem u Baru.

"Od 218.100 eura, koliko je Budžetom opredijeljeno za ovu namjenu, 130.860 eura, odnosno 60% ukupne sume, raspodijeljeno je nevladinim organizacijama za realizaciju projekata po Konkursu. Preostalih 40%, odnosno 87.240 eura budžetom je opredijeljeno za finansiranje programa rada nevladinih koje za Opštinu Bar imaju poseban status, shodno opštinskoj Odluci iz 2018. godine. Ta sredstva nijesu u cjelosti raspodijeljena, a uplata dodijeljenih sredstava će biti izvršena nakon dostavljanja urednih izvještaja o sprovedenim aktivnostima i namjenskom utrošku sredstava koja su ovim organizacijama raspodijeljena za 2023. godinu", istakli su oni.

Podršku u realizaciji inicijativa i programa, dodaje se, ostvarile su nevladine organizacije koje djeluju u sferi ljudskih i manjinskih prava, društvene brige o djeci i mladima, pomoći starijima, očuvanja lokalnog kultunog nasljeđa, brige o zdravlju, umjetnosti kao i ostalih prioritenih oblasti utvrđenih u strateškim dokumentima Opštine Bar.

Izvor:Analitika

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.