Modni spektakl Vivienne Westwood održan sinoć u Budvi (FOTO)
Foto: willravilov.com

„Everything is connected“

Modni spektakl Vivienne Westwood održan sinoć u Budvi (FOTO)

Veliki modni spektakl britanske dizajnerke Vivienne Westwood pod nazivom „Everything is connected“ (“Sve je povezano” ) održan je sinoć u Budvi ispred zidina Starog grada.

Među zvanicama su dominirale poznate ličnosti iz Turske, poput najpoznatije manekenke Ozge Ulusoj i pjevača Ege, ali i domaći dizajneri, biznismeni, glumci, sportisti.

Prisutni su užiavli u kolekciji proljeće/ljeto 2014, u okviru "Climate Revolution" inicijative kojom britanska dizajnerka želi da ukaže javnosti na klimatske promjene.

Vivienne Westwood već neko vrijeme kroz donacije i volontiranje pomaže različitim organizacijama koje se bave problemom klimatskih promjena, a sada nastoji da pobudi ekološku svijest i kroz svoje kolekcije.

Na reviji su prikazani i muški i ženski modeli iz najnovije kolekcije. Dizajnerka ni ovoga puta nije odstupila od svog čuvenog i autentičnog stila, pa su dominirale crvena i siva boja kao i sjajni materijali neobičnog i asimetričnog kroja. Većina komada u sebi sadrži reciklirana stakla od naočara, izrezana u posebnim oblicima i motivima.

Svjetski modni događaj u Crnoj Gori organizovala je agencija “Murano Montenegro” , a pokrovitelji revije su Turistička organizacija Budva i Opština Budva.