Samsung priprema jeftiniju verziju Galaxyja S5
Galaxy S5

Nova verzija

Samsung priprema jeftiniju verziju Galaxyja S5

Tokom prošle godine Samsung je predstavio čak četiri verzije nove generacije Galaxy S telefona – osim klasičnog S4 modela, ova je kompanija predstavila i manju i jeftiniju verziju ovog telefona kao i Zoom i Active verzije Galaxyja S4.

Tržišni analitičari očekuju da će Samsung i ove godine nastaviti sa sličnom strategijom (pri čemu ipak ne treba očekivati model Galaxy S5 Active) i da bi kompanija uskoro trebalo da predstavi Galaxy S5 mini i Zoom, piše Dnevnik.hr. 

O modelu namijenjenom ljubiteljima fotografije još ranije objavljene su brojne informacije – imaće ekran dijagonale 4,8 inča HD rezolucije, snažan procesor, 16GB memorije i kameru rezolucije čak 19MP s 10x optičkim zumom, a sada su na Digital Trendsu objavili i kakve opcije možemo očekivati od manje i jeftinije verzije Samsungovog top telefona.

Galaxy S5 Mini tako bi trebalo da ima Super AMOLED ekran dijagonale 4,5 inča rezolucije 1280x720 piksela, radiće na četverojezgrenom Snapdragon 400 procesoru, imaće 1,5GB RAM-a i 16GB prostora za skladištenje podataka, ali ne treba očekivati dodatni slot za memorijske kartice.

Operativni sistem biće, naravno, Android 4.4 KitKat, dok će rezolucija kamere iznositi 8MP, odnosno s prednje strane nalaziće se kamera rezolucije 2MP.

Kao i Galaxy S5, i njegova manja verzija biće vodootporna (što je opcija koja bi mogla biti zanimljiva velikom broju korisnika), ali neke opcije poput senzora za otiske prstiju ostaće rezervisane samo za veći i skuplji model. Tačan datum predstavljanja Galaxyja S5 mini još nije poznat, ali glasine kažu da ga u prodaji možemo očekivati tokom juna.