Google počeo da proučava rad svojih zaposlenih
ilustracija

Istraživanje će trajati vijek

Google počeo da proučava rad svojih zaposlenih

Google važi za jednu od najboljih kompanija za rad na svijetu. Veoma brinu o svojim zaposlenima, a od skoro sprovode i istraživanje koje će im u ovome pomoći. Interni tim u Google-u prikuplja informacije kako bi dobili uvid u to šta zaposlene čini srećnim i kako da budu još produktivniji. Ono što je interesantno je da će istraživanje trajati čitav vijek.

Ovaj projekat pod nazivom gDNA sakupiće informacije o preko 4000 zaposlenih, takozvanih Googlers-a. Najbitniji podaci biće o njihovoj ličnosti i stavovima, kako na poslu tako i kod kuće. Istraživanje traje već dvije godine i pokazalo je da postoje dva tipa ljudi: oni koji su non-stop okupirani poslom, čak i kada završe sa njim, i one koji mogu da odvoje poslovni i privatni život.

Samo je 31 odsto ispitanih u stanju da odvoji privatni i poslovni život, dok ostali to ne uspijevaju. Više od polovine onih koji ne uspijevaju bi voleljo da mogu da odvoje te dvije stvari.

Zbog ovoga Google istražuje načine kako pomoći zaposlenima što je još jedan pokazatelj da ova kompanija zaista brine o ljudima koji rade za nju.

(telegraf)