HTC predstavio telefon sa tri kamere

One M8

HTC predstavio telefon sa tri kamere

Tajvanska kompanija HTC, danas je predstavila dugo najavljivani novi HTC One (M8), najnoviju unapređenu verziju nagrađivanog modela HTC One (M7).

Predstavljen u "Gunmetal Gray" boji , sa najnovijom HTC Sense 6 tehnologijom, novi model HTC One (M8) ističe se zahvaljujući kućištu od visokokvalitetnog metala sa Smart Sensor Hub konzolom koja predviđa potrebe korisnika i koristi Motion Launch.

Tehnologija Duo kamere se, pored glavnog UltraPixel modula, može pohvaliti i dubinskim senzorom koji bilježi i informacije o dubini slike i nudi primjenu mnoštva izuzetnih i kreativnih efekata koji će vam omogućiti do sada najbolju obradu vaših fotografija, piše Blic. 

U trenutku od obične fotografije stvara portrete profesionalnog kvaliteta, promjenom fokusa uz primjenu funkcije UFocus. 

Ova napredna tehnologija takođe funkcioniše i po principu „iza scene“ i fokusira scenu odmah po aktiviranju kamere - običnim pritiskom dugmeta za fotografisanje dobijate najoštriju moguću sliku. 

Autofokus kamere funkcioniše brzinom od 300 milisekundi, a pametni LED Dual blic automatski bira tačnu boju i jačinu svijetlosti kako bi se postigli što prirodniji ten i fotografija profesionalnog kvaliteta. 

Novi HTC nudi i Slow Motion režim, koji vam omogućuje da snimate usporeni video snimak, kako biste mogli da usporite akciju na onom dijelu na kom želite – savršeno za naglašavanje dramatičnosti momenta i isticanje određenog trenutka.

Primjenom Sense 6 korisničkog interfejsa, novi telefon se može pohvaliti mogućnostima koje ovom proizvodu daju „šesto čulo“. 

Na primjer, Motion Launch tehnologija može zahvaljujući ugrađenim senzorima trenutno da registruje poziciju i kretanje, što vam onda omogućava da koristite telefon bez aktiviranja ekrana, piše Blic.

Jednostavnim prevlačenjem ćete aktivirati uređaj, opcija Auto Answer vam omogućuje da primite poziv približavanjem telefona uhu bez dodirivanja ekrana – što je vrlo korisno ako vam telefon zazvoni dok su vam ruke zauzete, a ako dva puta tapnete po ekranu, to će ga uključiti ili isključiti. 

Sa dva dodira sa prednje strane Dot View futrole može se aktivirati funkciju Motion Launch i na taj način korisnik može da provjeri koliko je sati, vremenske prilike i primi obavještenja o primljenim porukama, mejlovima ili propuštenim pozivima – bez direktnog dodirivanja ili otkrivanja ekrana.