Jedna od najboljih rukometašica svijeta vraća se u Budućnost
Katarina Bulatović

Povratak kući

Jedna od najboljih rukometašica svijeta vraća se u Budućnost

Jedna od najboljih igračica svijeta, desni bek mađarskog Đera Katarina Bulatović od naredne sezone ponovo će nositi dres Ženskog rukometnog kluba Budućnost. Bulatović je potpisala ugovor sa crnogorskim šampionom i predstavlja najveće pojačanje za narednu sezonu.

Crnogorska reprezentativka u Budućnost je stigla 2007. iz danskog Slagelsea i pet sezona nosila je dres kluba sa kojim je ostvarila brojne uspjehe, od kojih se izdvaja trofej Lige šampiona, osvojen u maju 2012. godine.

Jedna od najboljih igračica planete na poziciji desnog beka, ove sezone sa 65 postignutih golova, peti je strijelac Lige šampiona, a sa mađarskim klubom izborila je plasman na finalni turnir, koji će 3. i 4. maja biti odigran u Budimpešti.

"Vraćam se kući i drago i je što ću ponovo igrati sa djevojkama sa kojima sam ostvarila najveće sportske uspjehe, kako na kupskom, tako i na reprezentativnom nivou. Poslije dvije godine u inostranstvu, drago mi je da ću ponovo igrati u Podgorici i pred sjajnim navijačima, a vjerujem da ću se u Budućnost vratiti sa trofejom Lige šampiona. Zadovoljna sam sezonom u Đeru, ispunila mi se želja da igram sa vrhunskim igračicama kao što su Gorbic, Loke, Lunde Haraldsen i Amorim. Sezona u Đeru predstavlja veliko iskustvo za mene i žao mi je što odlazim iz kluba u kojem sam bila sjajno prihvaćena i imala sjajne uslove. Ipak, prevagnula je želja da se vratim u svoj klub i da sa ekipom Budućnosti ostvarim zacrtane ciljeve u narednoj sezoni. Budućnost je klub koji uvijek ima najveće ambicije, što je slučaj i sa mnom, tako da je dogovor postignut na obostrano zadovoljstvo. S nestrpljenjem očekujem povratak u Podgoricu i novu sezonu u kojoj imamo velike ambicije", kazala je Bulatović u izjavi za zvanični sajt Ženskog rukometnog kluba Budućnost.

Ugovor sa Ženskim rukometnim klubom Budućnost prethodno su produžile Kristina Neagu, Dragana Cvijić i Suzana Lazović, a dolazak Bulatović, potvrda je da će podgorički klub i naredne sezone imati visoke ambicije u svim takmičenjima, nakon što je i ove godine ostvario sjajne rezultate i izborio plasman na finalni turnir Lige šampiona u Budimpešti.

Izvor: rtcg.me