Gejts: Polovina startapa je prosto „šašava“
Bil Gejts

Inovacija u Kaliforniji na vrhuncu

Gejts: Polovina startapa je prosto „šašava“

Ideje iza polovine startapa u Silicijumskoj dolini su prosto „šašave“ a 19 milijardi dolara koliko je Facebook dao za WhatsApp je znatno više od onoga što sam očekivao, izjavio je Bil Gejts, prenosi B92.

„Inovacija u Kaliforniji je trenutno na svom vrhuncu. Naravno, polovina tih kompanija su prosto šašave i znamo da će dvije trećine njih sasvim sigurno bankrotirati, ali neke od ideja koje se pojave u svemu tome mogu da budu zaista važne“, izjavio je Gejts u intervjuu za Rolling Stone.

Gejts, čije bogatstvo se procjenjuje na 76 milijardi dolara, nedavno se vratio u Microsoft u ulozi „tehnološkog savjetnika“ i na tu poziciju bi trebalo da troši trećinu svog vremena, dok će ostatak sasvim sigurno posvetiti svojoj fondaciji Bil i Melinda Gejts.

„Novi izvršni direktor Microsofta Satja Nadela zatražio je da pogledam planove u vezi sa nekim proizvodima i pomognem mu da donese brze odluke i odabere neke nove pravce razvoja“, izjavio je Gejts.

Microsoft bi u narednom periodu trebalo da se fokusira na desktop aplikacije kao što je Office ali i druge resurse koji su bili napravljeni 90-ih godina prošlog vijeka i koji su pristuni svo ovo vrijeme zahvaljujući doradama ali im je sada potrebno više od unapređenja.

Međutim, sve ovo je jako uzbudljivo za Gejtsa koji smatra da je „potrebno rizikovati i uploviti u neke nove stvari“.