Google je odlučio da promijeni neke stvari...
ilustracija

Potcrtani linkovi prošlost

Google je odlučio da promijeni neke stvari...

Već nekoliko sedmica korisnici su mogli da primijete kako Gugl (Google) testira uklanjanje potcrtanih linkova, nečega što postoji praktično otkad i Internet, piše T portal.

Tako će, 18 godina nakon što je Google kao projekt uopšte došao na svijet, potcrtani linkovi postati prošlost, a sada su i službeno isključeni iz rezultata pretrage.

Rukovodilac dizajna za Google pretraživač, Džon Vajli je na svom Google+ profilu tokom jučerašnjeg dana podijelio informaciju kako rezultati pretrage sada izgledaju drugačije, a to ne uključuje samo uklanjanje potcrtanih linkova.

Rezultirajući sadržaj je sada nešto uvećan i raspoređen tako da se osigura viši nivo čitljivosti. Izgled za korisnika, na kraju, dosta podsjeća na onaj s mobilnih rezultata pretrage - pa čak i Google aplikacija, a ostaje da sačekamo i vidimo hoće li imati značajnijeg uticaja na klikove na određene stranice.

Vajli je dodao kako u kompaniji žele da osiguraju što višu konzistentnost dizajna kroz različite platforme, a postoji mogućnost da će još neke stavke i rezultati pretraživanja s mobilnih varijanti stići na internet pretraživače za računare.