Windowsu XP odlazi u istoriju, evo šta da radite
Windows XP

Migracija na noviji operativni sistem

Windowsu XP odlazi u istoriju, evo šta da radite

Kako bi vam pomogli pri migraciji, u Microsoftu su pripremili besplatni migracijski alat - PCmover Express za Windows XP - koji kopira dokumente i podešavanja s Windows XP PC-a na novi uređaj koji pokreće Windows 7, 8 ili 8.1

Ako još uvek koristite XP, Microsoft namjerava da vas gnjavi obavještenjima da vas podstakne na to da tu časnu relikviju među operativnim sistemima zamjenite novijim izdanjem, piše Tportal. 

Od 15 časova u subotu, 8. marta, korisnicima XP-a Home i Professional edicije koji su odabrali da primaju obavještenja putem Windows Updatea počeće da stižu notifikacije o prestanku podrške za taj operativni sistem. 

Ova obavještenja biće prikazivana svakog 8. u mjesecu, javljaju iz Microsofta, sve dok je ne onemogućite ili ne promijenite operativni sistem. A postojaće i link koji će voditi na lokalnu verziju web-stranice za podršku. 

Kako bi vam pomogli pri migraciji, u Microsoftu su pripremili besplatni migracijski alat - PCmover Express za Windows XP - koji kopira dokumente i podešavanja sa Windows XP PC-a na novi uređaj koji pokreće Windows 7, Windows 8 ili Windows 8.1. 

PCmover Express biće dostupan za preuzimanje na engleskom jeziku krajem sledeće nedjelje na www.windowsxp.com, francuska, njemačka, italijanska, japanska i španska verzija dolaze kasnije, a korejska, kineska, ruska i brazilsko-portugalska verzija stići će nakon toga.