10 jednostavnih saveta za seksi kosu
Ilustracija

Blistav izgled

10 jednostavnih saveta za seksi kosu

Od jednostavnih trikova kao što su šišanje krajeva, preko liste namirnica koje su bogate hranljivim sastojcima...

Za dužu kosu

Da li se sjećate Zlatokose? Ova simpatična junakinja je uz pomoć svoje sjajne, duge kose svezala konopac s kojim se spustila iz visoke i zaključane kule do svog princa. Kada bi vam danas palo na pamet da isto to uradite, bili biste u ozbiljnom problemu. Odnosno, vaša duga kosa koju i ovako mučite svakodnevno dok je farbate, stilizujete, oblikujete.

Tajna je u šamponima...

Ako ste mislili da nije važno koji šampon koristite, grdno ste se prevarili. Folikul dlake je na samo 1.25mm ispod samog tjemena, pa je od izuzetnog značaja koji šampon i balzam koristite. Specijalisti za kosu se slažu u jednom: pronađite šampon koji je bogat vitaminima E i B5, kao i cinkom, gvožđem i bakrom koji zajedno povećaju nivo i rad keratina, formirajući zaštitne blokove na kosi.

Promijenite tretman

Umjesto da vam frizer istanji krajeve, pokušajte da pronađete nekog ko će vam uraditi brazilski tretman za krajeve, odnosno premaz bogat amino kiselinama i morskim algama.

Birajte dobre četke

Prestanite da koristite kružnu četku za kosu jer ona prednjači da vam uvija kosu, bilo unutra ili napolje. Umjesto nje, koristite pljosnatu četku koja vašu kosu češlja ravno, držeći i krajevi u istoj ravnoj liniji dok oblikuju izgled da je kosa duža.

Blago natapirajte kosu

Natapirana kosa sjajno izgleda na dužoj kosi dajući joj seksi look koji je decenijama promovisala Brižit Bardo i Džejn Birkin. Umjesto njih vi ćete blago natapirati kosu, držeći krajeve oštrim u želji da kosa izgleda duže.

Birajte pravu boju za vašu kosu

Kosa koja je pri korijenu svjetlije nijanse nego pri krajevima stvara efekat, odnosno iluziju da je duža.

Za tanju kosu

Rijetko ko se rodi sa perfektno ravnom, tankom kosom koja je dušu dala za oblikovanje, feniranje. Ukoliko imate “višak“ kose, savjet je da istanjite malo kosu, ali ne previše da ne biste izgledali kao da polako gubite kosu.

Tajna je u šamponima..

Isti sastojci koji su potrebi da biste imali sjajnu kožu, potrebni su i vašoj koži. Tražite neke koji su bogate peptidima (aminokiselinama) koji stimuliše rast kose i silicijum koji pomaže da se regeneriše sloj izumrle kože.

Promenite tretman

Postoji lijepa, kvalitetna kosa i tanja kosa – odnosno tip kose koji više od 30 miliona žena ima u Americi usled izlaganja svoje kose raznoraznim lošim preparatima, frizerima, farbama. Da biste obnovili svoju kosu i povratili njen sjaj postoji sastojak Minoxidil koji je moguće pronaći u mnogim Pantene balzamima a koji štiti kosu i podstiče rast.

Bez pretjeranog broja preparata za stilizovanje

Obavezno koristite šampon za suvu kosu i volumen koji će da regeneriše mrtve krajeve i kosu od korijena do krajeva.

Uvrnite je pri krajevima dajući joj punoću

Da bi vam kosa izgledala tanje, seksepilnije ključ je u da je napravite bujnijom. Da, da. Pri krajevima, ili kod šiški. Punoća vam daje vazdušast oblik i look njegovane i zdrave kose.

Prava farba za vas

Boja koja izgleda kao da je vaša prirodna sa malim tankim pramenovima je odlična za look tanje kose. Hidrogen utiče na dlaku tako što je izdužuje pa kosa izgleda tanje. Miks tamnih i svijetlih pramenova daje s druge strane punoću.

(lepotaizdravlje.rs)