Tri vrhunske kombinacije sa patikama
Ilustracija

Volite patike?

Tri vrhunske kombinacije sa patikama

Ko bi rekao da će patike postati neizostavan modni komad?

Artikal koji je dugo vremena bio rezervisan samo za sportaše, one koji se rekreativno bave sportom i oni koji ne žele ni mrvicu udobnosti žrtvovati da bi lijepo izgledali. Danas se patike kombiniraju uz haute couture kombinacije kako je na zadnjoj Nedjelji mode napravio ni manje, ni više nego sam Karl za Chanel. Inspirisani time da patike postaju predmet koji je dostojan svih kombinacija, pa i crvenog tepiha (iako, po ovom pitanju bi se dalo diskutovati), kreirali smo za vas tri kombinacije za tri izlaska. Za izlazak na kafu, za dan u kancelariji (da, dobro ste pročitali) i veče s curama.

1 CASUAL STIL

Casual kombinacija nam je ujedno bila i najmanje stilski zahtjevna za kombinovanje, pa smo tako uzeli pantalone u plavoj boji dužine do gležnja (tako uvijek izgledate viši), a u gornjem dijelu smo birali običnu pamučnu majicu i šal kako nam ne bi bilo hladno. Ogrnuli smo se parkom, i posložili modne dodatke.

2 POSLOVNI STIL

Priznajemo – ova kombinacija nam je bila najizazovnija za slaganje. Jer, suočimo se s tim, patike na poslu i nisu baš prihvaćena opcija. No, uspjeli smo! Uspjeli smo zahvaljujući pantalonama u crnoj i bijeloj boji (opet do gležnja), a na njih smo odjenuli strogu košulju koja je poslužila kao odličan balans patikama. Preko smo prebacili odličan tanki blejzer i kaput, a dodatnu dozu poslovnosti i ozbiljnosti smo dobili birajući ozbiljne modne dodatke poput okrugle torbe i dugog medaljona koji nam visi oko vrata.

3 PARTY STIL

Party stil smo takođe jednostavno postigli tako što smo odjenuli kratku suknju posutu šljokicama, a u gornjem dijelu smo birali jednostavnu majicu zanimljivog natpisa na koju smo stavili i upečatljivu ogrlicu. Preko svega smo prebacili i jeans prsluk, a torbica u oblicu srca i crni smoking preko su učinili cijelu kombinaciju pažnje vrijednom.

(Naslovnica.hr)