Tenis topi kalorije
Ilustracija

30 minuta, 600 kalorija

Tenis topi kalorije

Iskoristite prijatne jesenje dane za rekreaciju i trošenje kalorija. Dovoljno je da igrate tenis 30 minuta da biste potrošili 600 kalorija

ISKORISTITE prijatne jesenje dane za rekreaciju i trošenje kalorija, jer istraživanja pokazuju da smo zimi znatno manje fizički aktivni. Ukoliko imate cilj da skinete kilograme i "pivski stomak", odaberite sportove koji će vam najbrže pomoći u tome.

Ako šetate umjerenim tempom 30 minuta izgubićete oko 100 kalorija, ali ako idete uzbrdo za isto vrijeme potrošićete 330. Polučasovna vožnja bicikla pomoći će vam da zategnete mišiće i da izgubite oko 400 kalorija, plivanje 500, a lagano trčanje čak 570 kalorija.

Poslednjih godina u Srbiji je najpopularniji sport tenis, koji zaista topi masne naslage i dovoljno je da trenirate 30 minuta da biste potrošili 600 kalorija. Odaberite brzu podlogu koja će vas tjerati da se brže krećete i trčkarate s kraja na kraj terena, a bitno je i da s druge strane mreže bude osoba koja će vas motivisati da se aktivirate.

Osim sporta i seks je veoma efikasan vid rekreacije, a poljupci, razmjena nježnosti i strastvena ljubavna igra vrlo efikasno smanjuju kilograme i masne naslage, naročito kada su u pitanju zahtjevnije poze. Na ovaj način izgubićete čak do 700 kalorija!

(Izvor:Večernje novosti)