Ambasador Moskve u SAD završava mandat, vraća se u Rusiju
Moskva/ - FOTO: SHUTTERSTOCK

Ambasador Moskve u SAD završava mandat, vraća se u Rusiju

Ruske državne novinske agencije TASS i Interfaks izvjestile su danas da Anatolij Antonov "završava" svoj boravak na mjestu ambasadora Rusije u Sjedinjenim Državama i vraća se u svoju matičnu zemlju.

Agencije se u tom izvještaju pozivaju na Ministarstvo spoljnih poslova u Moskvi.

Naslednik Antonova se ne spominje, a taj potez je uslijedio u vrijeme visokih tenzija između dvije države, prenosi RSE.

U julu je ruski list Komersant izvjestio da je Antonov u to vrijeme sugerisao da se njegov mandat završava citirajući ga: "Moj zadatak se bliži kraju. Nadam se da ćemo zajedno nastaviti da branimo interese naše otadžbine!".

Antonova (69) je predsjednik Vladimir Putin imenovao za izaslanika Kremlja u Vašingtonu u avgustu 2017.

Antonov je u martu 2023. reagovao na vijest o novom paketu pomoći SAD-a Ukrajini navodeći da "SAD žele da nanesu strateški poraz Moskvi, ali nemaju šanse da uspiju".

On je još u decembru 2022. ocijenio da su bilateralni odnosi SAD-a i Rusije u "ledenom dobu" i da je rizik od njihovog sukoba "visok".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.