Delegacija skupštine Srbije napustila Konferenciju u Crnoj Gori:

Delegacija skupštine Srbije napustila Konferenciju u Crnoj Gori: "Nedopustivo vrijeđanje Vučića"

Delegacija Narodne skupštine Srbije napustila Konferenciju u Crnoj Gori, objavljeno je na sajtu pomenute ustanove.

- Delegacija Narodne skupštine Republike Srbije, u čijem sastavu je bila Snežana Paunović, potpredsjednica Narodne skupštine RS i predsjednica Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku i Uglješa Marković, predsjednik Odbora za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije, napustila je Međuparlamentarnu konferenciju ”Prednosti Berlinskog procesa: poseban fokus na zajedničko regionalno tržište”, koja se održala 26. juna 2024. godine u Crnoj Gori - navode u saopštenuu iz Skupštine Srbije.

Dodaju da je konferencija jodržana u okviru šireg regionalnog projekta „Parlamentarna diplomatija: regionalna saradnja kroz unapređeni parlamentarni dijalog“, koji finansira njemačko Savezno ministarstvo inostranih poslova.

- Nakon rasprave u prvom panelu tokom koga su se mogli čuti neistiniti i neosnovani napadi na predsjednika Republike Aleksandra Vučića i državu Srbiju od strane poslanika iz Parlamentarne skupštine BiH, Parlamenta Albanije i PIS u Prištini, S. Paunović je istakla da je Srbija spremna na primjenu svih sporazuma i konstruktivan dijalog u okviru Berlinskog procesa. Ona je istakla da je Srbija, kao najjača ekonomija na Zapadnom Balkanu, okrenuta prosperitetu i budućnosti, ali iznad svega suverena zemlja u kojoj građani na demokratski način biraju svoje predstavnike. Neprihvatljivo je, istakla je S. Paunović, da predsjednika Republike Srbije koji je legitimno i legalno voljom građana izabran optužuju i vrijeđaju predstavnici onih kojima rukovodstva postavljaju centri moći, dekretom - dodaju u saopštenju.

Navode da pod okolnostima da je primarni cilj Konferencije trebalo da bude unapređenje regionalne saradnje, uspostavljanje zajedničkog regionalnog tržišta i unapređenje kvaliteta života građana u regionu, a da je zloupotrebljena za jeftina politikantska, demagoška, neistinita i nestručna izlaganja, predsjednici odbora S. Paunović i U. Marković napustili su Konferenciju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.