Milatović: Poslanici morali temeljnije sagledati primjedbe koje su upućene na dva IBAR zakona

Milatović: Poslanici morali temeljnije sagledati primjedbe koje su upućene na dva IBAR zakona

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović saopštio je da ostaje pri uvjerenju da zakoni koje je vratio Skupštini sadrže bitne nedostatke koji dovode u pitanje njihovu uskladjenost sa Ustavom.

Riječ je o Zakonu o izmjenama i dopunama Zakona o Sudskom savjetu i sudijama i Zakon o nacionalnom javnom emiteru.

“Donio sam ukaze o proglašenju Zakona o nacionalnom javnom emiteru – javnom medijskom servisu Crne Gore i Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Sudskom savjetu i sudijama koje je Skupština Crne Gore ponovno usvojila 19. juna 2024. godine. Kao što je poznato, oba zakonska akta sam vratio Skupštini Crne Gore nakon što su prvobitno usvojeni, iz razloga koje sam, tom prilikom, jasno saopštio javnosti”, dodao je Milatović.

Predsjednik Crne Gore smatra da su prilikom ponovnog odlučivanja o pomenutim zakonima poslanici morali temeljnije sagledati primjedbe koje je uputio ali i one iznešene od strane stručne javnosti i time se na principijelan i odgovoran način odnijeti prema predloženim rješenjima.

“Uz to, siguran sam da će se valjanost razloga zbog kojih sam ih vratio na ponovno odlučivanje Skupštini, vrlo brzo potvrditi u praksi”, zaključio je predsjednik Milatović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.