Živković: Đukanović nema od čega da zebe, za Novovića ne postoje krivična djela nakon avgusta 2020.
Danijel Živković

Živković: Đukanović nema od čega da zebe, za Novovića ne postoje krivična djela nakon avgusta 2020.

Predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Danijel Živković kazao je da njegov prethodnik i bivši predsjednik države Milo Đukanović ne treba da strahuje od krivičnog gonjenja i poziva Tužilaštvo da, ako ima bilo što inkriminišuće protiv njega, pokrene istragu, te da ako nema elemenata krivičnog djela da se na to pitanje konačno stavi tačka.

Gospodin Đukanović nema od čega da zebe. Ja ne vjerujem da tamo ima bilo što inkriminišuće zato što sam slušao njegov intervju u kom je rekao da se 30 godina bavio politikom i ozbiljnim poslovima u državi i od prvog dana kada je počeo da obavlja dana taj posao do posljednjeg dana u politici je strogo vodio računa da će doći dan kada će neko preispitivati odgovornost za ono što je uradio u prethodnom vremenskom periodu – rekao je Živković u emisiji “Načisto” na TV Vijesti.

On je podsjetio na riječi Đukanovićevih oponenata i regionalnih centara, ističući da im je osnovna teza prethodnih decenija bila da ga treba uhapsiti.

Prva teza je bila da će Milo Đukanović nakon izbornog poraza izvesti tenkove da brani izbornu volju građana. Šta je od toga ostalo? Mirna predaja i tranzicija vlasti. Druga teza je bila da će Milo Đukanović avionom da pobjegne za Dubai. Da budemo konkretni i jasni – ako ima nešto inkriminišuće po pitanju Đukanovića u Tužilaštvu neka se otvori istraga. Nema potrebe da to mistifikujemo. Ako postoji potreba da se preispita ima li odgovornosti Đukanovića u određenim slučajevima – neka se to preispita, ako ima elemenata za optužnicu – neka se optužnica podigne. Ako nema elemenata krivične odgovornosti, onda dajte da na to stavimo tačku i sa tim završimo. I predstavnici Demokratskog fronta i centara u Beogradu i oni koji su danas na političkom terenu Crne Gore govorili su da se Đukanović mora uhapsiti pošto-poto. Ako neko misli da se na takav način obračunava, ne samo sa Đukanovićem, nego bilo kojim članom DPS-a, to tako neće ići – poručio je Živković.

Živković je ponovio da DPS glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića smatra selektivnim “Skaj tužiocem”, napominjući da za njega ne postoje krivična djela nakon 30. avgusta 2020. godine.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.