Španija savladala Hrvatsku: Debakl Vatrenih u prvom poluvremenu, koštao ih ubjedljivog poraza

Španija savladala Hrvatsku: Debakl Vatrenih u prvom poluvremenu, koštao ih ubjedljivog poraza

Fudbalska reprezentacija Španije pobijedila je selekciju Hrvatske 3:0 u meču 1. kola grupe B Evropskog prvenstva u Njemačkoj. Utakmica Hrvata i Španaca apsolutno je opravdala epitet derbija prvog kola Evropskog prvenstva.

Ušli su fudbaleri obje reprezentacije jako oprezno, ali meč je imao dobar tempo. Ipak, 75.000 gledaoca na Olimpijskom stadionu u Berlinu moralo je pričekati 29 minuta da vidi prvi pogodak.

Akciju je započeo Rodri. Veznjak Manchester Cityja odigrao je dobar pas za Fabiana Ruiza, ovaj je vidio veliku rupu u odbrani protivnika i uposlio Alvara Moratu. Kapiten Crvene furije izašao je sam na Dominika Livakovića i rutinski pogodio za 1:0. Ranije je loše reagovao Marin Pongračić.

Samo tri minute kasnije Ruiz se upisao i u strijelce, a asistenciju je zabilježio Pedri.

Probudili su se Hrvati u nastavku. Prvo je Marcelo Brozović pokušao, ali Unai Simon bio je na visini zadataka. Najbolju šansu za Vatrene imao je u finišu prvog dijela Joško Gvardiol, ubacio se iz drugog plana šutirao, Simon je već bio savladan, ali na drugoj stativi je kasnio Ante Budimir koji nije uspio ubaciti to u mrežu.

Kazna za propuštene priliku stigla je u najgore vrijeme za Hrvate, posljednjim minutama prvog poluvremena. Lamine Yamal ubacio je oštru loptu na peterac Hrvatske, Pogrančić je opet loše reagovao, a Dani Carvajal prikrao se iza leđa hrvatske odbrane ubacio je loptu u mrežu Livakovića za 3:0. 

Izvor:Standard

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.