Oproštaj Olivera Šarkića od brata blizanca Matije: Rodio si se tri minuta prije mene, nikada nam nije bio plan da budem stariji

Oproštaj Olivera Šarkića od brata blizanca Matije: Rodio si se tri minuta prije mene, nikada nam nije bio plan da budem stariji

Komemorativna sjednica u CNP-u Oliver Šarkić, brat blizanac preminulog crnogorskog reprezentativca Matije, u ime porodice oprostio se od golmana naše selekcije koji je u subotu preminuo u 27. godini.

Oliver, koji igra za Dečić, zahvalio se na podršci Fudbalskom savezu Crne Gore, prijateljima i kolegama koji su prisustvovali komemoraciji u Crnogorskom narodnom pozorištu i svima koji su zvali, poslali poruke i pružili podršku porodici.

- Matija je bio veliki gospodin, lijep, inteligentan. Svakog dana je htio da bude bolja verzija sebe. Porasli smo zajedno, u školi i u fudbalu. Imali smo naše tuče, ali nije niko mogao da nas odvaja, to je ta bratska ljubav. Bratska ljubav koja postoji od kad znamo za sebe i koja će beskonačno da traje između tebe, Danila i mene. Veoma je prikladno da ovdje imamo ovu komemoraciju jer je naša baba ovdje glumila 30 godina i upoznala našeg djedu Aliju Šarkića i sa njim sada vječno odmara. Matija je uvijek kao dijete bio veliki lik i izvođač i zato ga je baba zvala ,,babin glumac“, volio je da zasmijava ljude – rekao je Oliver.

- Imali smo trenera u Anderlehtu, Tjerija Verjansa, jednom nam je rekao: ,,Ne dajte sebi priliku da požalite“. Matija to nikad nije zaboravio i puno puta se toga sjetio. Tako je Matija živio svaki dan. Sve je uvijek radio 100 odsto, da li je to na terenu, u teretani, na analizi protivnika ili kad skuva kafu, pa mu treba 15 minuta da napravi perfektnu dojč kafu sa najboljeg aparata na svijetu. I isto kroz šalu, uvijek je dao sve od sebe. Uvijek je imao vremena za svakoga, uvijek je bio nasmijan i pozitivan. U klasično njegovom stilu, posljednja utakmica mu je bila najbolja u kratkoj karijeri i životu – podsjetio je Oliver na Matijine bravure na gostovanju Belgiji 5. juna u Briselu.

- Specijalna utakmica jer je igrao protiv zemlje đe smo porasli i protiv igrača i prijatelja iz djetinjstva. Na posljednje dvije utakmice je bio igrač utakmice, naše mišljenje je bilo da je tek sada počeo veliku karijeru, ali očigledno neko je imao druge planove za našeg Matiju.

On je bio veliki dio našeg trija braće Šarkić. Nastavićemo kao trio, ali samo sa malo dalje distance. Juče smo ga zadnji put vidjeli i pozdravili. Svi koji znaju Matiju znaju kakav je radnik bio, sad je stigao njegov trenutak da odmori, sada je dio zemlje koju je toliko ponosno branio i volio – rekao je Oliver.

Braća blizanci bili su neraskidivo vezani.

- Matija, rodio si se tri minuta prije mene, to smo stalno pričali ljudima kad smo govorili da smo blizanci, ali nikad u mom životu nijesam mislio da ću biti stariji od tebe. To nije bio naš plan. Nažalost, sada ćeš uvijek imati 26 godina. Svaki rođendan će biti bez tebe, kome ću da čestitam kad se probudim 23. jula? I dalje ne mogu da vjerujem da smo tu đe smo. Prije 10 dana si mi bio kum na svadbi i sada te nema, ali ne bi birao bolje posljednje zajedničke momente. Tu smo bili najsrećniji ikada. Pamtćemo te kao mladog, jakog, pametnog, lijepog momka koji nas je prerano napustio. Pazi nas sa neba i budi siguran da sve što mi radimo od sada, to je za tebe. Pridruži se sada Beverliju, Izabelu, Denisu, Babu i Didiu i počivaj u miru, brate moj. Volimo te svi – rekao je Oliver Šarkić i na engleskom pročitao oproštajnu poruku Matijine djevojke Fibi.

Izvor:Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.