Fico se oporavlja, uskoro se vraća na funkciju

Fico se oporavlja, uskoro se vraća na funkciju

Rehabilitacija premijera Roberta Fica nakon pokušaja atentata na njega u maju se nastavlja, izjavio je danas slovački ministar odbrane Robert Kalinjak.

On je dodao da bi Fico mogao da se vrati na funkciju krajem juna i početkom jula.

"U principu, rehabilitacija se nastavlja. Napredak je u nekim okolnostima zadovoljavajući, dok je u nekim slučajevima komplikovaniji. Nije to bila laka povreda i jednostavno je potrebno neko vrijeme da se vrati u optimalno stanje 100 odsto", rekao je on, prenosi agencija TASR.

Prema njegovim riječima, najave premijera da bi mogao da se vrati na posao na prelazu iz juna u jul su realne.

"To znači da bismo mogli da ga vidimo ove ili sledeće nedelje", dodao je Kalinjak, napominjući da ne vjeruje da će Fico voditi sledeću sjednicu vlade koja će se održati 3. jula u Zakamenu, u oblasti Žilina.

Fico je zadobio višestruke rane od vatrenog oružja nakon sjednice vlade u mjestu Handlova u oblasti 15. maja, kada je na njega pucao naoružani 71-godišnji muškarac.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.