Čestitke povodom Kurban bajrama

Čestitke povodom Kurban bajrama

Najveći islamski praznik Kurban bajram počeće sjutra, a slaviće se četiri dana.

Koprivica: Kurban-Bajram simbolišu poruke o važnosti žrtvovanja, nesebičnosti i solidarnosti prema drugome

Povodom Kurban Bajrama, potpredsjednik Koprivica uputio najiskrenije čestitke Reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatu ef. Fejziću i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti.

“Želim Vam da praznične dane provedete u lijepom raspoloženju, te da podijelite radost Bajrama sa svojom rodbinom, komšijama i prijateljima.” - poručio je Koprivica

“Kurban-Bajram simbolišu poruke o važnosti žrtvovanja, nesebičnosti i solidarnosti prema drugome, konstantno nas upućujući jedne na druge, što je temelj svake prosperitetne ljudske zajednice. U to ime neka je nazdravlje Kurban Bajram!”- zaključuje potpredsjednik Vlade za politički sistem, pravosuđe i antikorupciju mr Momo Koprivica.

Knežević: Bogatstvo vjerskih različitosti uzdiže Crnu Goru pred Evropom

Predsjednik DNP-a Milan Knežević čestitao je nastupajući Kurban Bajram reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori, Rifatu ef. Fejziću, i svim pripadnicima islamske vjeroispovijesti, i naglašava da je riječ o jednom od najvećih vjerskih datuma, koji poziva na opšte dobro i multikonfesionalni sklad u Crnoj Gori.
 
“Uvažavajući ovaj sveti islamski praznik, koji vjernici Islama slave svugdje u svijetu, želim svima ličnu i porodičnu sreću, uz najljepše želje i miroljubive poruke Kurban Bajrama, uz tradicionalni poziv na čin svepraštanja po pravilima Šerijata, uz primjere dobre volje i namjere prema svima drugima”, rekao je Knežević.

Knežević ističe da Kurban Bajram nosi fini pečat porodične harmonije i slave, na koju se od srca pozivaju svoji najbliži, rođaci i prijatelji, uz darove onih koji imaju više onima koji imaju manje, u atmosferi duhovne harmonije i vjere u multikonfesionalnu Crnu Goru, kao zemlju dobrih ljudi i vjernika svih vjera.

“Uvjeren sam da bogatstvo vjerskih različitosti uzdiže Crnu Goru pred Evropom i svijetom predstavljajući simbol mirnog suživota kao preduslova dalje afirmacije univerzalnih ljudskih vrijednosti u vremenu koje je pred nama”, rekao je Knežević.

Đurašković: Kurban bajram podsjeća nas na bogatstvo različitosti

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Nikola Đurašković uputio je čestitku povodom Kurban-bajrama svim vjernicima islamske vjeroispovijesti:

“Povodom jednog od najvećih i najradosnijih praznika u Islamu Kurban-bajrama, u ime Prijestonice Cetinje i u svoje lično ime upućujem srdačne čestitke svim vjernicima islamske vjeroispovijesti, sa željom da praznične dane proslavite u lijepom raspoloženju, zdravlju i ličnoj i porodičnoj sreći.

Vrijednosti koje ovaj praznik simbolizuje - zajedništvo, požrtvovnost i briga za druge, a koje naše Cetinje vjekovima baštini, čine okosnicu društvenog napretka i trebaju biti ugrađene u svaki aspekt našeg svakodnevnog života. Kurban-bajram svojom plemenitom simbolikom podsjeća nas i na bogatstvo različitosti i ljepotu skladnog života, koji su ključni elementi multivjerskog i građanskog društva, čije temelje stalno treba da osnažujemo kako bismo osigurali harmoniju među svim njegovim članovima.

Uz želju da nam uzvišene vrijednosti Kurban-bajrama budu svjetionik u svakodnevnim izazovima i podstrek za izgradnju boljeg društva, još jednom svim vjernicima čestitam praznik.

Bajram šerif mubarek olsun.”, naveo je Đurašković u čestitki.

Šehović: Kurban bajram nek bude podstrek za činjenje dobrih djela

Predsjednik Socijaldemokrata Crne Gore (SD) dr Damir Šehović čestitao je svim vjernicima islamske vjeroispovijesti Kurban bajram, uz želju da praznični dani budu dodatni povod za njegovanje zajedništva i razumijevanja, pružajući snažan doprinos jačanju neprolazne vrijednosti mira i snaženju međusobnog razumijevanja.

„Saradnja i dijalog, uz uzajamno poštovanje i uvažavanje različitosti kao društvenih vrlina društava koja imaju privilegiju da baštine multikulturalizam, doprinose uspješnoj izgradnji zajedničke budućnosti. Zato je važno da se u susret velikim i značajnim praznicima, uvijek prisjećamo onoga što naše društvo čini bogatim i posebnim. Nek i ovaj Kurban bajram, koji ukazuje na potrebu ljudske međuzavisnosti i brige za drugoga, bude podsjetnik na ljepotu pomaganja, darežljivosti, suživota i solidarnosti”, naveo je Šehović.

Šehović je poželio da Bajram bude podstrek na dobra djela, te da ga islamski vjernici provedu uz porodično zajedništvo, radost i saosjećanje sa onima koji trebaju pomoć i podršku.

Nimanbegu: Prenesimo mlađim generacijama bogato nasljeđe naše tradicije

Predsjednik opštine Ulcinj Genci Nimanbegu čestitao je Kurban Bajram svim vjernicima islamske vjeroispovijesti.

"Čestitke povodom ovog svetog praznika koji nas poziva na žrtvu, ujedinjuje  i spaja oko najviših ljudskih vrijednosti. Što više razumijevanja, mira, blagostanja i ljubavi u vašim porodicama! Ovi sveti dani u islamskom kalendaru ispunjava srca svakog vjernika sa željom da činimo dobra dijela i budemo jedni uz druge. Prenesimo mlađim generacijama bogato nasleđe našeg grada, harmoniju i porodično razumijevanje! Blagosloveni bili Vi i Vaše porodice!", naveo je Nimanbegu u čestitki.

 Predsjednik opštine Ulcinje je uputio čestitke predsjedniku Islamske zajednice u Crnoj Gori g. Rifatu Fejziću i glavnom imamu Islamske zajednice u Ulcinju g. Ali Bardhi.

Popović: Neka praznik dodatno osnaži duh tolerancije

U ime Skupštine Crne Gore i u svoje lično ime koristim priliku da reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori, gospodinu Rifatu Fejziću i svim vjernicima islamske vjere, čestitam nastupajuće dane Kurban - bajrama, uz želju da ih provedu u porodičnom miru i ljubavi sa bližnjima, navela je u čestitki potpredsjednica Skupštine Zdenka Popović.

 "Kurban bajram je vrijeme kada se porodice okupljaju u molitvi, radosti i dijeljenju darova, slaveći duhovne vrijednosti i dobročinstvo. Neka ovi dani budu ispunjeni mirom, srećom i ljubavlju, a vaša srca ispunjena saosjećanjem i plemenitošću", ističe Popović.

 Izražava uvjerenje da će ovaj praznik dodatno osnažiti duh tolerancije, razumijevanja i međusobnog poštovanja među svim građanima Crne Gore.

"Zajednički možemo graditi društvo zasnovano na pravdi, jednakosti i solidarnosti, njegujući različitost kao naše najveće bogatstvo kojim trasiramo put novim naraštajima u korist njihove sigurnije i prosperitetnije budućnosti. Neka vam Kurban Bajram donese obilje radosti i blagostanja, te neka u vašim domovima vladaju mir i harmonija, pa u to ime još jednom svim vjernicima islamske vjere čestitam Kurban - bajram", poručuje Popović.

Bogdanović: Svetkovina Kurban Bajrama nas obavezuje da budemo bolji ljudi

Predsjednik kluba poslanika Demokrata Boris Bogdanović poželio je  ime Kluba poslanika Demokratske Crne Gore i u svoje lično ime, reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatu efendiji Fejziću, kao i svim našim građankama i građanima islamske vjeroispovijesti srećan Kurban Bajram.

"Ovaj sveti praznik nosi u sebi poruku ljubavi, mira, solidarnosti i zajedništva, vrijednosti koje nas sve u našoj najljepšoj i zajedničkoj kući, Crnoj Gori, povezuju i čine jačima, ali i simbolizuje vrhunac vjere i odanost Bogu koju je pokazao Ibrahim prije više od četiri milenijuma", naveo je u čestitki.

Bogdanović ističe da je Kurban Bajram  vrijeme kada se podsjećamo na univerzalne i neprolazne vrijednosti važnosti žrtvovanja za dobrobit drugih, brige o bližnjima i prijateljima, ali i pružanja pomoći najugroženijima.

"Svetkovina Kurban Bajrama nas podsjeća i obavezuje da budemo bolji ljudi, da pružamo ruku jedni drugima, gradimo mostove međusobnog razumijevanja i poštovanja, ali i doprinosimo izgradnji harmoničnog i pravednog društva, društva jednakih šansi i društva koje ne poznaje vjerske, nacionalne i bilo koje druge razlike, jer svi smo mi sinovi ovog našeg zajedničkog stijenja. U duhu jednog od najznačajnijih praznika za sve pripadnike islamske vjere, još jednom vam želim srećan Bajram, obilje zdravlja i sreće. Neka vam Kurban Bajram donese mir i blagostanje i neka dodatno ojača čelične veze prijateljstva i solidarnosti među svima nama. Bajram šerif mubarek olsun!", navodi u čestitki Boris Bogdanović, predsjednik Kluba poslanika i generalni sekretar Demokrata

Čestitku je uputilo Hrvatsko nacionalno vijeće. 

"Uvaženi reise ef. Fejziću,

Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore Vama i svim pripadnicima Islamske zajednice i islamske vjere u Crnoj Gori upućuje najsrdačnije čestitke povodom predstojećeg Kurban bajrama tradicionalnom čestitkom Bajram šerif mubarek olsun, uz želju za dobrim zdravljem, prije svega, te zajedništvom i dobročinstvima."

Krapović: Srećan i berićetan Kurban bajram

Ministar odbrane Dragan Krapović u ime Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore i svoje lično, reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori, Rifatu ef. Fejziću, svim vjernicima, kao i zaposlenima u sektoru odbrane koji slave jedan od najvećih praznika Islama upućuje iskrene čestitke povodom Kurban bajrama.

"Nastupajući Bajramski dani neka budu podsjetnik svima nama na važnost njegovanja međuljuskog razumijevanja, multikulturalnosti naše države, solidarnosti i tolerancije koje su najznačajnije vrijednosti našeg društva.

Sa željom da predstojeće praznične dane provedete sa svojim porodicama u lijepom raspoloženju, a da radost ovog praznika podijelite sa svojim najbližima želim vam “Bajram Šerif Mubarek Olsun”, naveo je Krapović. 

Potpredsjednik Vlade Aleksa Bečić čestitao je Kurban bajram. 

"Želim vam da blagoslovene dane Kurban bajrama provedete u zdravlju, slozi i blagostanju, u zagrljaju svojih najbližih. Povodom jednog od najvećih islamskih praznika, Kurban bajrama, upućujem srdačne čestitke reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori, Rifatu efendiji Fejziću, kao i svim pripadnicima islamske vjeroispovijesti.

Poštovanje vjekovne duhovne tradicije približava ljude idealima jedinstva, dobrote i milosrđa i služi nam kao moralni vodič za buduće generacije, koje imaju obavezu da pokažu vitalnost i snagu i nastave sa očuvanjem kulturne raznolikosti naše zemlje i očuvanje onog najvažnijeg a to je mir i sigurnost.

Naša zemlja je dom različitih religija, naše kulturno bogatstvo i različitosti su ono što svaki naš dan čini posebnim, čini da budemo zahvalni na svemu što imamo, na sve ono što treba da njegujemo, a posebno ono što treba da čuvamo.

Zato, neka na vrata svih vas zakucaju sreća, radost, snaga i mir. Budimo zahvalni na tim blagoslovima jer obilježavamo praznik žrtvovanja i dobročinstva, prisjećajući se Abrahamovog povjerenja u Boga i smisla i veličinu saosjećanja i odanosti, ljubavi prema bližnjima i međusobnom poštovanju.

Stoga, želim vam da blagoslovene dane Kurban bajrama provedete u zdravlju, slozi i blagostanju, u zagrljaju svojih najbližih. Srećan Bajram!", naveo je Bečić.

Izvor:AntenaM

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.