Vujović: Knežević glasnije i otvorenije govori od Mandića, ciljevi su isti – razvaljivanje građanske Crne Gore
Vujović, Foto: SDP

Vujović: Knežević glasnije i otvorenije govori od Mandića, ciljevi su isti – razvaljivanje građanske Crne Gore

Posljednja dešavanja na političkoj sceni, od poruka na Svesrpskom saboru do najava predsjednika Demokratske narodne partije (DNP) Milana Kneževića da je premijer Milojko Spajić prihvatio promjene Ustava i koncept dvojnog državljanstva, nesumnjivo pokazuju da Spajić sve više liči na ikebanu predsjedniika Skupštine Crne Gore i lidera Nove srpske demokratije (NSD) a Pokret Evropa sad (PES) na frakciju NSD, saopštio je Ivan Vujović, predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP).

"Očigledno je da se i smjena ministra pravde može staviti u taj kontekst i da će Spajić vremenom sve više biti zavistan od političkih ucjena Mandića i Kneževića, čija je navodno posvađanost samo još jedan proziran manevar Beograda kako bi se Spajić što prije stavio pod punu kontrolu. Knežević samo glasnije i otvorenije govori od Mandića a ciljevi su naravno isti – razvaljivanje građanske Crne Gore po svim šavovima", istakao je Vujović u saopštenju.

On je poručio da "dodatno, sa političkim slabljenjem PES, što su snažno pokazali budvanski izbori, kao i najave raspada vladajuće koalicija u Podgorici i još nekim gradovima, jasno je da će ucjenjivački kapacitet Mandića rasti a politička snaga Spajića slabiti".

"Spajićev koalicioni kapacitet se polako svodi samo na Mandića i Kneževića, a kada imamo u vidu da Spajića ne karakteriše nikakva snažna ideologija i da je na crnogorsku političku scenu, po sosptvenom priznanju, stupio kako bi štitio interese SPC, nema sumnje kakav će biti njegov budući pravac političkog kretanja. Ili da uprostimo – u snažnom zagraljaju Andrije Mandića i velikosrpske politike Spajić će završiti taman kao nekada građanski i evropski PZP", poručio je Vujović.

On je doao da "ako se danas Mandić ponaša kao gospodar parlamentarne većine možemo samo da zamislimo kako će to da izgleda nakon najavljenje rekonstrukcije kada treba da dobije pet članova Vlade".

"Nakon toga, neće biti nikakvih prepreka da se krene, moguće i u pravno nasilne izmjene Ustava i što je najopasnije uvođenja dvojnog državljanstva, nakon čega Crnoj Gori više ne bi bili potrebni izbori. To je jasna agenda koju je Spajić, po kazivanju Kneževića već aminovao, nakon čega nije bilo nikakvog demantija. Upravo zato je rekonstrukcija Vlade jasna crvena linija, odnosno definitivna prodaja građanske Crne Gore, nakon koje više ni formalno ne treba praviti nikakvu razliku između Spajića i Mandića", rekao je Vujović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.