Beograd: Majka učenika pretukla nastavnicu – lupala joj glavu o pod i šutirala!

Beograd: Majka učenika pretukla nastavnicu – lupala joj glavu o pod i šutirala!

Povrijeđena nastavnica je kolima Hitne pomoći prevezena u Zemunsku bolnicu

U Osnovnoj školi “Jovan Dučić” na Novom Beogradu danas je majka učenika petog razreda fizički napala nastavnicu zbog ocjene.

Pretučena žena je prevezena u bolnicu, nastava je obustavljena, a djeca su puštena kućama. Zaposleni su očajni, uznemireni zbog, kako kažu, još jednog u nizu napada na kolege.

Incident se dogodio u toku drugog časa. Majka jednog učenika je došla u školu i tražila da se vidii sa nastavnicom biologije. Nastavnica je sišla dolje, a majka dječaka je pitala zašto je njenom djetetu zaključena ocjena dva kada ima prosjek za tri, ispričala je jedna od zaposlenih, svjedoka događaja u toj školi koja je željela da ostane aninimna.

Nastavnica biologije je, kako je ispričala sagovornica N1, majci predočila da on nema prosjek za tri i pozvala je u svoj kabinet kako bi joj to i pokazala u elektronskom dnevniku.

Kada joj je koleginica objasnila da se sabiraju ocjene iz oba polugodišta, majka je burno reagovala i rekla da će da ide kod direktorke sa čim se složila i nastavnica.

Izašla je iz kabineta, tada je počeo veliki odmor, ali majka se odjednom vratila. Samo je čula kako su lupila vrata, povukla je za kosu, oborila na pod, lupala njenom glavom o pod, govorila ružne riječi, da će da je prebije, šutirala je nogama dok je ležala na podu“, ispričala je sagovornica N1.

Govorila je, kako priča zaposlena u školi „Jovan Dučić“: „ne znaš ti ko sam ja, da ne zna s kim se kači i da neće izaći živa iz škole“.

Nastavnica je pokušavala da dozove u pomoć, ali je zbog izolacije u kabinetu, i buke zbog velikog odmora niko nije čuo, uspjela je nekako, priča njena koleginica, da siđe i pozove policiju, a majka je nastavila da ponavlja da će da je ubije i hladnokrvo sačekala sačekala policiju i dala izjavu.

Povrijeđenoj nastavhici su, kako priča sagovornica N1, dijagnostikovane distorzija grudnog koša, povreda vrata, stavljena kragna, ima povredu lista i jako je uznemirena.

„Osjećamo se nebezbjedno kada idemo na posao. Ovo je bar peti slučaj u prethodnih mjesec dva“, istakla je ona.

Trebalo bi, kako smatra da se obustavi nastava kako bi se ovo riješilo.

„Učitelji i nastavnici žele da izađu u susret djeci da poprave ocjenu, ali oni (roditelji) traže nešto više. Kao da ih interesuje samo ocjena, a ne kvalitet znanja i kakvo je njegovo ponašanje. Sve više nam prijete i djeca i roditelji. Maj i jun se pretvorio u lov na nastavnike i učitelje“, smatra sagovornica N1.

Povrijeđena nastavnica je kolima Hitne pomoći prevezena u Zemunsku bolnicu.

„Dragi svi, nažalost kraj školske godine je u našoj školi obilježen fizičkim napadom roditelja petaka na nastavnicu, koja je kolima hitne pomoći prebačena u Zemunsku bolnicu.
Savjet roditelja poziva sve roditelje da sjutra skupom ispred škole u 17 časova pokažemo, najpre djeci, a nažalost moramo i mnogim roditeljima, da smo protiv nasilja generalno, a posebno protiv vršnjačkog i nasilja nad onima kojima povjeravamo svoju djecu! Prosvjetni radnici moraju da se podignu na mnogo viši nivo poštovanja, jer je budućnost naše djece u njihovim i našim rukama!“, navodi se u poruci direktorke ove škole koja je proslijeđena roditeljima.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.